22.4 C
Bucharest
Tuesday, 26 September 2023
HomePoliticăPoliţia militară va fi componentă specializată a MApN. Ce atribuții va avea

Poliţia militară va fi componentă specializată a MApN. Ce atribuții va avea

Poliţia militară va fi componentă specializată a Ministerului Apărării Naţionale, prevede un proiect de lege privind organizarea şi funcţionarea poliţiei militare, adoptat marţi de Camera Deputaţilor.

Proiectul, care a primit majoritate de voturi, are ca obiect de reglementare organizarea şi funcţionarea poliţiei militare drept componentă specializată a Ministerului Apărării Naţionale, destinată să îndeplinească atribuţiile prevăzute de art. 36 alin.(1) din Legea nr. 346/2006.

Astfel, atribuţiile poliţiei militare sunt stabilite, în principal, în următoarele domenii: respectarea şi menţinerea ordinii interioare şi a disciplinei militare de către personalul MApN, precum şi de către personalul militar străin participant la activităţi pe teritoriul naţional, conform acordurilor şi protocoalelor semnate la nivel de stat, sprijinul manevrei şi mobilităţii, al controlului şi îndrumării circulaţiei autovehiculelor şi coloanelor militare, asigurarea protecţiei personalului armatei, a securităţii obiectivelor militare şi a zonelor militare restricţionate din responsabilitatea Ministerului Apărării Naţionale, pe timp de pace, cercetarea infracţiunilor săvârşite de personalul militar din MApN, prin stabilirea atribuţiilor ofiţerilor care vor îndeplini, în cadrul parchetelor militare, sub conducerea şi coordonarea procurorilor militari, activităţi specifice organelor de cercetare penală speciale, scrie stiripesurse.ro.

Pe timpul participării la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în baza angajamentelor internaţionale asumate de România şi a mandatului naţional, structurile de poliţie militară ale Armatei României vor putea executa misiuni în cadrul acţiunilor de prevenire a conflictelor şi gestionării situaţiilor de criză în teatrele de operaţii respective, prevede proiectul.

“Poliţia militară este componenta specializată a Ministerului Apărării Naţionale destinată să îndeplinească atribuţiile prevăzute de Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi de Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, cu modificările şi completările ulterioare”, prevede un amendament al Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaţilor.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Albion Rrahmani duce Rapidul pe podium

Rapid a urcat pe podiumul Ligii 1, după ce a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 3-1, grație evoluției de senzație reușite de...

Trecători amenințați cu un pistol de un tânăr de 23 de ani! Momente de panică pe o stradă din Timișoara

Conform Poliției Timiș, citată de Agerpres, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Urbană, care au fost sesizaţi, s-au deplasat de urgenţă în proximitatea Pieţei Traian...

„O jecmăneală tipică anilor ’90!”

“Într-un final, Guvernul îşi asumă răspunderea în faţa Parlamentului în legătură cu pachetul de măsuri fiscale şi de austeritate care au circulat pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies