Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Partidul Diaspora Română se dezice de protestele din 10 august

Într-un comunicat de presă remis RL, Partidul Disapora Română neagă că este un partid politic "născut din cenușa așa-zisului miting al Diasporei", din 10 august.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.09.2018 - 14:27

PDR spune că s-au creat confuzii privind intențiile de înființare a unor partide, în diaspora.

Redam, mai jos, în întregime comunicatul PDR

 

Partidul Diaspora Română face următoarele precizări:

- PDR este un partid care a depus cererea de înscriere la Tribunalul Bucureşti încă din 2016.  Din diferite cauze, inclusiv cele de tip birocratic, înscrierea a întârziat şi abia acum partidul este în fază de înregistrare în Registrul Partidelor Politice din România. Deci, nici într-un caz PDR nu este un partid născut din cenuşa aşa-zisului miting al Diasporei.

- Încă de la anunţarea acestui miting în primăvara anului 2018, PDR, prin membrii săi fondatori, s-a pronunţat clar împotriva limbajului violent și vulgar folosit de către aşa-zişii organizatori, proveniţi din #rezist, din PACT, sau din Diaspora Europeană și împotriva dovezilor clare de manipulare și dezinformare care au precedat, însoțit și urmat ziua de 10 august.

- Cu mult înaintea aşa-zisului miting al Diasporei, PDR, prin membrii săi fondatori, a denunţat manipularea practicată de către cei care se erijau în promotori ai mitingului şi lideri ai Diasporei. PDR a susţinut întotdeauna că acel miting nu era al Diasporei şi nu putea reprezenta Diaspora, întrucât cele doar câteva zeci de persoane care îl promovau printr-un limbaj violent nu puteau reprezenta Diaspora.

- Din cele câteva zeci de mii de protestari prezenţi în Piaţa Victoriei la 10 august, se știe că doar câteva sute, poate 1000 de persoane proveneau efectiv din Diaspora. Deci, dacă prezenţa Diasporei la acel miting nu reprezenta nici măcar 2% dintre participanţi, cum se poate vorbi despre un miting al Diasporei?

- PDR este un partid născut din dorinţa Diasporei de a fi reprezentată politic în mod real.

- PDR este un partid centrat pe problemele Diasporei şi ale poporului român, nu pe ideologii şi doctrine.

- PDR nu este sucursala vreunui partid politic din România şi nici nu intenţionează să fie.

 

Comentarii