Senatul a acceptat două proiecte importante pentru UDMR, cu o zi înainte ca UDMR să voteze Guvernul Tudose

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, două proiecte privind Legea educaţiei, care conțin elemente revendicate insistent de către UDMR.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 28.06.2017 - 18:46

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, două proiecte privind Legea educaţiei, care conțin elemente revendicate insistent de către UDMR, informează HotNews.

Votul din Senat, care a aprobat cererile UDMR, a avut loc cu doar o zi înainte ca partidele parlamentare să voteze, în plenul Parlamentului, componența guvernului propus de PSD și ALDE.

Principala prevedere cerută de UDMR și aprobată miercuri de Senat este că examenele de evaluare naţională şi de bacalaureat să fie diferenţiate, cu subiecte pe baza programei din manualele în limbile minorităţilor.

Cele două proiecte au primit, miercuri dimineață, avize din partea Comisiei de învăţământ şi apoi au intrat suplimentar pe ordinea de zi a plenului.

Miercuri, Liviu Dragnea şi Mihai Tudose au avut o întâlnire cu conducerea UDMR, după ce şi-au stabilit membrii Guvernului, pentru a-i convinge să voteze în favoarea noului cabinet.

La rândul lui, Kelemen Hunor, liderul UDMR, a salutat votul din Senat pe aceste proiecte legislative.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...