10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechSenatul a acceptat două proiecte importante pentru UDMR, cu o zi înainte...

Senatul a acceptat două proiecte importante pentru UDMR, cu o zi înainte ca UDMR să voteze Guvernul Tudose

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, două proiecte privind Legea educaţiei, care conțin elemente revendicate insistent de către UDMR, informează HotNews.

Votul din Senat, care a aprobat cererile UDMR, a avut loc cu doar o zi înainte ca partidele parlamentare să voteze, în plenul Parlamentului, componența guvernului propus de PSD și ALDE.

Principala prevedere cerută de UDMR și aprobată miercuri de Senat este că examenele de evaluare naţională şi de bacalaureat să fie diferenţiate, cu subiecte pe baza programei din manualele în limbile minorităţilor.

Cele două proiecte au primit, miercuri dimineață, avize din partea Comisiei de învăţământ şi apoi au intrat suplimentar pe ordinea de zi a plenului.

Miercuri, Liviu Dragnea şi Mihai Tudose au avut o întâlnire cu conducerea UDMR, după ce şi-au stabilit membrii Guvernului, pentru a-i convinge să voteze în favoarea noului cabinet.

La rândul lui, Kelemen Hunor, liderul UDMR, a salutat votul din Senat pe aceste proiecte legislative.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă