Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

GALERIE FOTO. Ponta spune că NU ESTE DEPUTAT când vine vorba despre pensiile speciale pentru aleşi. Ce alte funcţii susţine însă că mai are

Premierul Victor Ponta, care este și deputat din partea Partidului Social Democrat în Parlamentul României, întrebat despre cum apreciază proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor, a declarat că "Nu sunt deputat, sunt preşedintele PSD, prim-ministru...” și a precizat apoi că ”Parlamentul poate decide singur asupra acestui lucru”.

Share

Paul Filimon 0 comentarii

Actualizat: 20.04.2015 - 16:18
Premierul Victor Ponta, care este și deputat din partea Partidului Social Democrat în Parlamentul României, întrebat despre cum apreciază proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor, a declarat că "Nu sunt deputat, sunt preşedintele PSD, prim-ministru...”. Însă, la scurt timp, un jurnalist i-a atras atenţia că deputat, Ponta a recunoscut şi a precizat că a fost ales "de către alegătorii din municipiul Târgu Jiu".

Ce spune Ponta despre pensiile speciale pentru parlamentari

Revenind la întrebarea care i-a fost adresată, -dacă este este de acord cu pensiile speciale ale parlamentarilor sau dacă ar fi de acord ca la încheierea mandatelor să aibă o astfel de pensie- Ponta a spus că doar Parlamentul este în măsură să decidă, iar el mai are "foarte mult" până la încheierea mandatelor. "Cred că Parlamentul poate să decidă singur asupra acestui lucru. În ceea ce mă priveşte, mai am totuşi foarte mult până la încheierea mandatelor", informează MediafaxLa finalul săptămânii trecute, la Bistriţia-Năsăud, Ponta a fost întrebat acelaşi lucru, iar a răspuns că el se de ocupă ”de pensiile celor aproape șase milioane de pensionari din România” și că a avut grijă ”să nu le taie nimeni cu niciun leu”, fără a da un răspuns concret.

Ce beneficii vor avea viitorii foşti parlamentari când vor ieşi la pensie

Potrivit proiectului, deputaţii şi senatorii vor avea dreptul după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizaţie lunara pentru activitatea de parlamentar, de indemnizaţie urmând să beneficieze doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar. Calculul acestei pensii se va face prin înmulţirea 0,55% din indemnizaţia brută lunară de parlamentar cu numărul mandatelor, iar pensia se va actualiza ori de câte ori se va majora sau indexa indemnizaţia parlamentarilor şi se va cumula cu orice tip de pensie din sistemul public de pensii.

Propunerea legislativă a fost depusă joi la Camera Deputaţilor şi este semnată de 255 de deputaţi şi senatori.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...