PDL îl reclamă pe Ponta la Comisia de la Veneţia

PDL a anunțat că va sesiza Comisia de la Veneţia, după ce Avocatul Poporului a respins solicitarea democrat-liberalilor privind sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu OUG 12/2014 referitoare la alegerile parţiale

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 14.05.2014 - 16:01

PDL a anunțat că va sesiza Comisia de la Veneţia, după ce Avocatul Poporului a respins solicitarea democrat-liberalilor privind sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu OUG 12/2014 referitoare la alegerile parţiale, informează Mediafax.

Liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, a distribuit ziariştilor textul scrisorii grupului PDL din Camera Deputaţilor adresate Comisiei de la Veneţia. În scrisoare, PDL arată că "în România se continuă încălcarea flagrantă şi fără nicio limită a principiului constituţional al statului de drept de către majoritatea parlamentară a USD formată din PSD, UNPR şi PC, precum şi de guvernul condus de Victor Ponta".

"Astfel, prin ordonanţa de urgenţă 12/2014 au fost modificate unele regului ale legii electorale pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, fiind afectate drepturi politice fundamentale, drepturi care fac parte din categoria drepturilor politice electorale ale cetăţenilor români de a alege şi a fi ales. Modificarea în cauză s-a produs cu mai puţin de un an înainte de alegerile parlamentare parţiale şi a celor europarlamentare care vor avea loc pe 25 mai", se arată în scrisoarea adresată preşedintelui Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio.

PDL precizează că a solicitat Avocatului Poporului să îşi exercite competenţele constituţionale şi să sesizeze Curtea Constituţională privind neconstituţionalitatea ordonanţei de urgenţă 12/2014, dar că Avocatul Poporului "a ignorat" solicitarea, "transmiţând un răspuns de neînţeles".

PDL solicită sprijinul Comisiei de la Veneţia pentru "restaurarea respectării principiului constituţional şi european al statului de drept".

Citește totul despre:

Comentarii