Organizaţia de Femei a UDMR îl critică pe Ponta

Vicepreşedintele Organizaţiei de Femei a UDMR, Horvath Anna, spune că premierul Victor Ponta exclude o relaţie de parteneriat şi de participare în comun la guvernare prin atitudinea pe care o are privind iniţiativa cetăţenească sprijinită de UDMR, relatează Mediafax.

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 09.07.2014 - 22:56

Vicepreşedintele Organizaţiei de Femei a UDMR, Horvath Anna, spune că premierul Victor Ponta exclude o relaţie de parteneriat şi de participare în comun la guvernare prin atitudinea pe care o are privind iniţiativa cetăţenească sprijinită de UDMR, relatează Mediafax.

"Ceea ce voi susţine eu în şedinţa de vineri a Consiliului Permanent al UDMR în legătură cu declaraţia premierului Ponta, potrivit căreia o problemă de stat nu se negociază, este că interesul statului nu ar trebui văzut doar pe termen scurt şi nici nu ar trebui să se rezume la interesul majorităţii. Interesul statului se defineşte prin consultări interne, acesta fiind un respect minimal al majorităţii faţă de minoritate. Printr-o astfel de atitudine şi lipsă de consultare şi informare faţă de reprezentanţii în Parlament a acestor minorităţi, să adopţi o poziţie oficială a statului, cred că este un precedent periculos. Şi asta fără să luăm în considerare faptul că suntem colegi de coaliţie la guvernare. Este de nepermis să adopţi o astfel de poziţie când e vorba de acele minorităţi direct vizate prin iniţiativa cetăţenească. Cred că Ponta exclude o relaţie de parteneriat şi de participare în comun la guvernare prin această atitudine adoptată”, a spus Horvath.

Aceasta nu crede că interesul României este să îşi plaseze minorităţile în afara cadrului instituţional al statului, printre care şi cea mai mare mare minoritate naţională din Europa, cea maghiară, "faţă de care şi-a luat angajamente ferme în 1918”.

Vineri, UDMR va discuta în şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii despre posibilitatea ieşirii de la guvernare, după ce miercuri dimineaţă Kelemen Hunor şi premierul Victor Ponta nu au ajuns la niciun compromis şi vor mai avea o discuţie.

Citește totul despre:

Comentarii