Călin Popescu Tăriceanu, despre Daniel Constantin: Fuge de congres, sperând că ajungem la vreo înțelegere. Nu mai fac niciuna. Am făcut la alegerile parlamentare și m-am fript

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, luni, la Parlament, că Daniel Constantin „fuge” de congresul partidului, care va avea loc în 21 aprilie, și în cadrul căruia va fi decisă conducera formațiunii.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 20.03.2017 - 17:15

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, luni, la Parlament, că Daniel Constantin „fuge” de congresul partidului, care va avea loc în 21 aprilie, și în cadrul căruia va fi decisă conducera formațiunii.
 
 „Am văzut zilele acestea reînviindu-se ideea unui partid naționalist, format din PRU și mai știu eu ce. Nu știu dacă domnul Constantin are vreun gând. Până acum nu m-am întrebat (...). Am primit câteva știri, în fugă. Nu i-am oferit nicio funcție dl. Constantin, pentru că nu am în buzunar funcții. Mi-a zis domnia sa că o dorește. Ar fi preferat să ajungem la o înțelegere privind ocuparea funcțiilor de conducere, pe care cred că nu o merită. Dânsul fuge de congres, doar-doar om ajunge la vreun fel de înțelegere. Eu nu mai fac nicio înțelegere cu dânsul. O dată mi-a fost suficient și m-am fript - la alegerile parlamentare”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu. 


Citește și:  Scandal în ALDE. Tăriceanu anunță că membrii partidului își vor alege șeful în 21 aprilie și îl acuză pe Daniel Constantin de șantaj. Fostul șef PC a susținut că adunarea de astăzi este nestatutară: Nu plec din ALDE, dar nu accept ca cineva din afară să ia decizii în partidul nostru 

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că în 21 aprilie, membrii formațiunii își vor alege președintele unic, iar Călin Popescu Tăriceanu și-a anunțat candidatura. Pe de altă parte, Daniel Constantin a declarat că ședința de astăzi este nestatutară și că mâine va discuta cu premierul Sorin Grindeanu. Constantin a spus că el și ceilalți foști membri PC nu vor părăsi partidul, dar că nu acceptă ca o persoană din afara formațiunii să ia decizii în partid.

Întrebat dacă există vreun risc privind pierderea alianței de guvernare, Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că nu exisistă niciun risc. „Probabil că vor fi câțiva din fostul PC care să-l urmeze pe dl. Constantin. Nu pune în pericol majoritatea parlamentară(...). Majoritatea care susține reforma nu este în niciun fel în pericol”.

În ceea ce privește idee de a accepta UDMR la guvernare, Tăriceanu a afirmat: „Noi am lăsat o ușă deschisă”.


Citește și: Tăriceanu: Am fost șantajat de Daniel Constantin în legatură cu anumiți colegi care urmau să candideze pe listele de la parlamentare 

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a fost "pur și simplu șantajat" de Daniel Constantin, celălalt copreședinte, care i-ar fi impus anumiți oameni pe listele de candidați la alegerile parlamentare.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...