Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Parlamentul nu avea dreptul să modifice Hotărârea de Guvern privind starea de alertă, susține Orban

Premierul Ludovic Orban a susţinut, miercuri, că Parlamentul nu avea dreptul constituţional să facă modificări asupra textului Hotărârii de Guvern privind instituirea stării de alertă.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

20.05.2020 - 23:33

"Sigur că am extrem de multe observaţii legate de modul în care Parlamentul a tratat proiectul nostru de lege şi, prin modificările pe care le-a făcut, ne-a restrâns atât de mult cât a putut posibilităţile efective de acţiune. De asemenea, consider că Parlamentul nu avea atributul constituţional şi legal să facă modificări la Hotărârea de Guvern şi la planul de măsuri aferent Hotărârii de Guvern prin care Guvernul României a declarat starea de alertă. Este o imixtiune grosolană a forului legislativ în activitatea Executivului şi este o încălcare flagrantă a principiului separaţiei puterilor în stat", a declarat premierul Orban, miercuri, la sediul Guvernului. 

Declarația acestuia intervine imediat după ce plenul Parlamentului a aprobat prin lege textul modificat al HG 394/2020, prin care Cabinetul Orban a instituit starea de alertă pe termen de o lună de zile.

Comentarii