18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăPoliticăParchetul General îi face dosar penal deputatului George Simion, după incidentul cu...

Parchetul General îi face dosar penal deputatului George Simion, după incidentul cu ministrul Energiei

Parchetul General îi face dosar penal deputatului George Simion, după incidentul cu ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Este vorba de incidentul produs în Parlament în după-amiaza zilei de luni, 7 februarie 2022. Incidentul s-a produs în timp ce Virgil Popescu răspundea, de la tribună, acuzațiilor aduse în moțiunea depusă împotriva lui, în calitate de ministru al Energiei.

George Simion s-a dus la tribună apropiindu-se la foarte mică distanță de ministru și i-a spus “Ești un hoț”. Simion l-a luat de braț și de umăr pe Popescu, fiind, aparent, aproape decis să-l lovească. La rândul lui, ministrul Energiei i-a spus liderului AUR să se ducă la Putin și să-i ceară să ieftinească gazele. Ministrul Popescu i-a mai spus deputatului Simion: “Ești un prost”.

Parchetul General a anunțat, marți, printr-un comunicat de presă, că s-a autosesizat.

“La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, prevăzută de art. 257 alin. 1 şi 2 Cp, şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prevăzută de art. 371 Cp. În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7 februarie, s-a reţinut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul şedinţei Camerei Deputaţilor din aceeaşi zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei în timp ce ministrul Energiei îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta”, a transmis Parchetul ICCJ.

Parchetul General ar putea primi și o plângere penală

Luni seară, Virgil Popescu anunța că vrea să depună plângere penală împotriva lui George Simion. “Cred că liderul AUR trebuie să fie sancționat pentru ceea ce a făcut astăzi. De aceea anunț că voi depune plângere penală. Cred că ne dorim cu toții o societate civilizată, în care aleșii din Parlament să nu aibă ieșiri cu tentă violentă”, anunța Virgil Popescu.

Deocamdată nu este clar dacă această plângere penală a fost sau nu depusă.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...
Ultima oră
Pe aceeași temă