24.2 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăPoliticăPaleologu: Doresc un dialog cu fiecare candidat la Preşedinţie

Paleologu: Doresc un dialog cu fiecare candidat la Preşedinţie

„Chiar îmi doresc să vorbesc cu fiecare dintre candidaţii la Preşedinţie, mai ales cu cei importanţi. Sunt absolut deschis la dialog cu oricine, şi cu domnul Iohannis şi cu doamna Dăncilă. S-ar putea ca ei să nu vrea, să nu dorească lucrul acesta pentru că ei, având funcţii importante, cumva se consideră deasupra tuturor. Nu cred că este cea mai bună abordare, dar îmi doresc o dezbatere cu absolut toţi candidaţii, mai ales cei semnificativi”, a afirmat Paleologu într-o conferinţă de presă.

El a spus că nu are aşteptări de la contracandidaţii săi şi că îşi doreşte să nu fie „prea multe mizerii” în campanie.

„Sunt destul înarmat pentru orice situaţie, nu am scheleţi în dulap, deci nu mi-e teamă de nimic. Nu sunt ahtiat de candidaturi, nu aş fi candidat dacă exista un candidat de dreapta care să fie plauzibil, cu idei de substanţă. (…) Uitaţi-vă puţin la candidaţi. Chiar vă convine vreunul dintre ei? Nu că eu aş fi nemaipomenit, dar cât de cât. Cine? Dăncilă, Diaconu, Barna, Iohannis din nou. O să spuneţi că mă ridic pe mine în slăvi, dar, totuşi, eu am câteva cunoştinţe pe care oamenii ăştia nu le au, o experienţă acumulată în timp, nu neapărat din meritul meu. S-a întâmplat să stau 19 ani în afara ţării, să stau în 4 ţări diferite, să fiu ambasador în două ţări diferite, am fost ministru, am fost deputat, sunt antreprenor, sunt singurul dintre candidaţii mai importanţi care îşi câştigă existenţa pe munca lui pe cont propriu”, a adăugat Paleologu.

Întrebat despre cum îi vede pe Klaus Iohannis şi Dan Barna, Paleologu a spus: „Amândoi sunt din Sibiu, amândoi sunt înalţi, unul nu spune nimic, deci nu prea spune prostii, celălalt e ceva mai vivace, dar o mai ia pe arătură”.

El a susţinut că dacă Iohannis şi Barna ar ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, mulţi nu ar mai merge la vot.

„Dacă ar fi să aleagă dintre cei doi, foarte mulţi ar sta acasă. Am avea o problemă de participare la vot. (…) Scenariul sumbru ar fi în turul doi Dăncilă – Diaconu, ar fi într-adevăr un coşmar. Ar trebui să emigrăm cu toţii”, a mai spus Paleologu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă