Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Paleologu: Avem ambasade fără ambasadori de ani de zile

Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Iaşi, că este anormal faptul că România are de ani de zile ambasade fără ambasadori, potrivit Agerpres.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.09.2019 - 14:57

"Este inadmisibil ca o ambasadă să nu aibă ambasadori mai mult de două-trei săptămâni. Ori sunt ambasade care au rămas ani de zile fără ambasadori pur şi simplu pentru că preşedintele şi Guvernul nu s-au putut pune de acord asupra ambasadorilor pe care voiai să îi numească. Bruxelles, Tel Aviv, Canada, Vietnam, Mexic, Columbia şi mai sunt câteva. Acest lucru trebuie să se termine", a precizat Theodor Paleologu.

El a adăugat, în acelaşi context, că reţeaua de consulate trebuie dezvoltată, având în vedere numărul mare al românilor care părăsesc ţara în fiecare an.

"Un alt lucru important este să dezvoltăm reţeaua noastră de consulate. În fiecare an pleacă din România peste 200.000 de români. Nu s-au mai creat noi consulate de pe vremea lui Teodor Baconschi, ultimele create fiind la Catania, Vancouver, Cahul şi Bălţi. Este nevoie de noi consulate pentru a face faţă acestui fenomen, desigur în mare măsură trist pentru ţara noastră, pentru că ne pleacă forţa de muncă", a afirmat Paleologu.

Theodor Paleologu se află vineri la Iaşi, unde participă la evenimentul de lansare al candidaturii sale la alegerile prezidenţiale.

Comentarii