Universitatea de vară Tusványos (Foto: covasnamedia.ro)

Oficiali polonezi vor sosi la Universitatea de vară de la Tușnad, alături de cei din Ungaria

Oficiali guvernamentali din Polonia sunt așteptați să sosească în România pentru a asista la lucrările Universității de vară "Tusványos", anunță, joi, site-ul ziarharghita.ro.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 26.07.2018 - 16:55

Potrivit acestei publicații, "oficiali guvernamentali de prim rang din Polonia" sunt așteptați să sosească la Băile Tușnad, unde se desfășoară lucrările Universității de vară "Tusványos", chiar în cursul zilei de joi.

Universitatea "Tusványos" se desfășoară până sâmbătă, 28 iulie, iar în ultima zi vor fi prezenți la această acțiune, conform tradiției din anii trecuți, și câțiva oficiali maghiari. Printre aceștia se vor număra Viktor Orban, premierul Ungariei, și Zsolt Németh, președintele Comisiei pentru politică externă din Parlamentul de la Budapesta.

Școala de vară "Tusványos", care se desfășoară, în ultimii ani, la Tușnad, este organizată de forțe politice din Ungaria împreună cu reprezentanți ai minorității maghiare din România.

Invitarea la actuala ediție a acestui eveniment a unor oficiali polonezi poate fi considerată o nouă tentativă a premierului Ungariei, Viktor Orban, de a strânge relațiile cu guvernul de la Varșovia. Totuși, acceptarea de către partea poloneză a unei asemenea invitații pare cu atât mai ciudată cu cât la "Tusványos" se lansează idei în favoarea autonomiei Transilvaniei, iar pe de altă parte, reprezentanți ai Consiliului Național Secuiesc, finanțat de la Budapesta, a susținut, recent, mișcarea de protest în favoarea autonomiei teritoriale a Sileziei - o provincie din Polonia.

Comentarii