21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăOficiali polonezi vor sosi la Universitatea de vară de la Tușnad, alături...

Oficiali polonezi vor sosi la Universitatea de vară de la Tușnad, alături de cei din Ungaria

Potrivit acestei publicații, “oficiali guvernamentali de prim rang din Polonia” sunt așteptați să sosească la Băile Tușnad, unde se desfășoară lucrările Universității de vară “Tusványos”, chiar în cursul zilei de joi.

Universitatea “Tusványos” se desfășoară până sâmbătă, 28 iulie, iar în ultima zi vor fi prezenți la această acțiune, conform tradiției din anii trecuți, și câțiva oficiali maghiari. Printre aceștia se vor număra Viktor Orban, premierul Ungariei, și Zsolt Németh, președintele Comisiei pentru politică externă din Parlamentul de la Budapesta.

Școala de vară “Tusványos”, care se desfășoară, în ultimii ani, la Tușnad, este organizată de forțe politice din Ungaria împreună cu reprezentanți ai minorității maghiare din România.

Invitarea la actuala ediție a acestui eveniment a unor oficiali polonezi poate fi considerată o nouă tentativă a premierului Ungariei, Viktor Orban, de a strânge relațiile cu guvernul de la Varșovia. Totuși, acceptarea de către partea poloneză a unei asemenea invitații pare cu atât mai ciudată cu cât la “Tusványos” se lansează idei în favoarea autonomiei Transilvaniei, iar pe de altă parte, reprezentanți ai Consiliului Național Secuiesc, finanțat de la Budapesta, a susținut, recent, mișcarea de protest în favoarea autonomiei teritoriale a Sileziei – o provincie din Polonia.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...
Ultima oră
Pe aceeași temă