10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăObligații de la parlamentarii Dan și Coliban pentru primarii Dan și Coliban

Obligații de la parlamentarii Dan și Coliban pentru primarii Dan și Coliban

Astfel, ajunși în funcții de primari la București, respectiv Brașov, autorii legii vor fi și cei care vor trebui să o pună în aplicare la nivel local.  

Potrivit noii legi, ei vor avea obligația să întocmească până la 1 ianurie 2022 un registru local al spațiilor verzi.

Potrivit unui amendament propus de Nicușor Dan, administratorul spațiilor verzi aflate în proprietatea statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale are obligaţia de a elabora un plan anual de gestionare a vegetație. La elaborarea planului anual de gestionare a vegetației vor participa obligatoriu specialişti în gestionarea vegetaţiei din mediul urban.

Un alt amendament semnat tot de Nicușor Dan spune că pentru protecţia şi conservarea spaţiilor verzi, autorităţile publice, proprietarii sau administratorii acestora au obligația de a nu arunca deșeuri și de a respecta regulile de securitate la incendiu. Ei nu pot produce tăieri neautorizate sau vătămări ale arborilor şi arbuştilor, deteriorări ale aranjamentelor florale şi suprafeţelor erbacee, distrugeri ale muşuroaielor naturale, cuiburilor de păsări şi adaposturilor de animale, ale construcţiilor şi instalaţiilor utilitare şi ornamentale existente pe spaţiile verzi. De asemenea, nu pot să ocupe în mod ilegal spaţiile verzi cu construcţii provizorii sau cu caracter definitiv.

Un amendament propus de Petre Florin Manole (PSD) îi obligă pe primari să introducă alte terenuri în categoria spaţiilor verzi, de îndată ce au constatat cu certitudine existenţa în intravilan a unor terenuri virane, în condițiile legii.

Prin această lege, statul recunoaște dreptul fiecărei persoane fizice la un mediu sănătos și echilibrat ecologic și accesul liber pentru recreere în spațiile verzi.

Proiectul a fost semnat de parlamentari de la mai multe partide și susținut de Guvern. El va merge la președinte pentru promulgare.   

Cele mai citite

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă