10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăNoul ministru de Externe al Republicii Moldova face prima vizită externă în...

Noul ministru de Externe al Republicii Moldova face prima vizită externă în România

Noul ministru de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, va face prima lui vizită externă, în calitate de ministru, în România.

Ministrul Popșoi și-a anunțat această vizită imediat după ce s-a întâlnit, la Chișinău, la data de 29 ianuarie 2024, cu ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian Țurcanu.

”România va sprijini Republica Moldova în procesul său de transformare europeană. Asigurarea am primit-o din partea ambasadorului României în Republica Moldova Cristian Leon Țurcanu, în cadrul primei întrevederi oficiale, pe care am avut-o astăzi, la Ministerul Afacerilor Externe. Am mulțumit domnului ambasador pentru faptul că România a fost întotdeauna un partener de încredere pentru Republica Moldova și ne susține ori de câte ori este nevoie. În cadrul întâlnirii, am discutat și despre vizita de lucru pe care urmează să o efectuez la București, pe data de 5 – 6 februarie, la invitația ministrului Afacerilor Externe al României, Luminița Odobescu”, a declarat ministrul Popșoi.

Mihai Popșoi a fost vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova și a fost numit ministru de Externe după ce, la data de 24 ianuarie, Nicu Popescu și-a anunțat demisia din acest post. Nu se știe încă ce activitate va avea în continuare Nicu Popescu.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă