23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăPoliticăNicușor Dan anunță că Primăria Capitalei are datorii de 4 miliarde de...

Nicușor Dan anunță că Primăria Capitalei are datorii de 4 miliarde de lei

„Trebuie să începem cu finanţele. Exact ca într-o familie, trebuie să ştii pe ce te bazezi. Din păcate, la sfârşitul lui 2018, datoriile curente ale PMB erau de 3 miliarde de lei. Se pare că, primăria nu e transparentă în momentul acesta şi nu ştim exact cifrele, dar se pare că datoria curentă e undeva la 4 miliarde lei. Asta înseamnă că un buget al Primăriei, adică banii care trebuie să-i cheltuieşti în 4 ani sunt deja cheltuiţi de către administraţie. Altfel spus: în 4 ani s-au cheltuit banii pe 5 ani”, a precizat Nicuşor Dan, la România TV.  

El a adăugat că primul lucru pe care trebuie să-l facă este eşalonarea plăţilor, astfel încât să menţină „corabia la suprafaţă” în lunile care urmează şi, pe de altă parte, să dea drumul echipei de fonduri europene pentru ca în următorii ani să facă nişte investiţii considerabile, precum metroul de suprafaţă sau reabilitarea liniei de tramvai.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, la rândul său, că este o „glumă proastă” faptul că Gabriela Firea nu a putut realiza proiectele din cauza guvernului PNL, menţionând că 3 ani din mandatul acesteia au fost sub guvernarea PSD.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă