Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Monitorul Oficial, acum la mâna lui Dragnea

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul care trece Monitorul Oficial sub autoritatea Camerei Deputaților, condusă de Liviu Dragnea.

Mihai Cernea 0 comentarii

Actualizat: 25.07.2018 - 14:23

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României, informează Agerpres.

Legea prevede trecerea Monitorului Oficial de sub autoritatea Guvernului sub cea a Camerei Deputaţilor. Astfel, președintele camerei inferioare, Liviu Dragnea, va avea un cuvânt greu de spus cu privire la activitatea instituției.

Şeful statului a sesizat CCR cu privire la această lege, însă Curtea a respins obiecţia de neconstituţionalitate.

Iohannis susţinea în sesizare, printre altele, că plasarea Regiei Autonome „Monitorul Oficial” sub autoritatea Camerei Deputaţilor este declarativă - nicio dispoziţie din această lege nu clarifică atribuțiile forului legislativ cu privire la modul în care această autoritate este exercitată.

Comentarii