Moldova intră în Cartea Recordurilor cu cea mai mare mască anti-Covid din lume

Formațiunea progresistă din Republica Moldova ”Partidul Acasă Construim Europa” aduce românii de peste Prut în Cartea Recordurilor

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.05.2021 - 14:10

Sâmbătă, 1 mai 2021, în centrul capitalei Republicii Moldova, Chișinău a fost creată cea mai mare mască de protecție de pe glob. Simbolul speranței a fost, în ultimii ani, masca medicală, iar managementul pandemiei COVID-19 a fost unul defectuos pentru Republica Moldova, țara clasându-se într-un top negativ al fatalităților pandemice europene.

Masca are dimensiunile 45 metri X 28 metri și este cea mai mare din istoria mondială. Aceste dimensiuni au fost confirmate de mai multe persoane neutre: un inspector cadastral autorizat, un notar, un alt deținător al Premiului Guinness și un avocat. 

Masca a fost amplasată în cea mai importantă piață din Republica Moldova – Piața Marii Adunări Naționale, cu o istorie emblematică pentru țară. 

Potrivit președintelui Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, ”gestul a fost făcut cu scopul de a da o speranță tuturor – că prin eforturi comune vom învinge lupta cu pandemia COVID-19”.

”Pe continentul european a apărut un nou record – o mască de 1 260 metri pătrați și anual de 1 mai ne vom aminti de pandemie ca de un vis urât”, a mai adăugat liderul PACE.

Comentarii