20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăPoliticăMoldova intră în Cartea Recordurilor cu cea mai mare mască anti-Covid din...

Moldova intră în Cartea Recordurilor cu cea mai mare mască anti-Covid din lume

Sâmbătă, 1 mai 2021, în centrul capitalei Republicii Moldova, Chișinău a fost creată cea mai mare mască de protecție de pe glob. Simbolul speranței a fost, în ultimii ani, masca medicală, iar managementul pandemiei COVID-19 a fost unul defectuos pentru Republica Moldova, țara clasându-se într-un top negativ al fatalităților pandemice europene.

Masca are dimensiunile 45 metri X 28 metri și este cea mai mare din istoria mondială. Aceste dimensiuni au fost confirmate de mai multe persoane neutre: un inspector cadastral autorizat, un notar, un alt deținător al Premiului Guinness și un avocat. 

Masca a fost amplasată în cea mai importantă piață din Republica Moldova – Piața Marii Adunări Naționale, cu o istorie emblematică pentru țară. 

Potrivit președintelui Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, ”gestul a fost făcut cu scopul de a da o speranță tuturor – că prin eforturi comune vom învinge lupta cu pandemia COVID-19”.

”Pe continentul european a apărut un nou record – o mască de 1 260 metri pătrați și anual de 1 mai ne vom aminti de pandemie ca de un vis urât”, a mai adăugat liderul PACE.

Cele mai citite

Din 13 mai,o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

COMUNICAT DE PRESĂ Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu...

Ministrul Sănătății vorbește despre situația maestrului Florin Piersic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis sâmbătă că evoluția artistului Florin Piersic, care a fost operat la Spitalul "Foișor" din Capitală, este una favorabilă. "Aşteptăm...

Natalia Intotero: Vom asigura și în acest an câte 15000 de lei pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro

Programul naţional de fertilizare in vitro va continua și în anul 2024, deși acum câteva luni a fost în pericol din cauza lipsei banilor.  „...
Ultima oră
Pe aceeași temă