15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăMinistrul Florin Barbu (PSD) spune că este de acord cu "președintele nostru,...

Ministrul Florin Barbu (PSD) spune că este de acord cu “președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu”

Florin Barbu, ministru al Agriculturii și deputat PSD, a anunțat că este de acord cu “președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu”.

Ministrul Florin Barbu a adus vorba despre Ceaușescu într-un interviu pe care l-a acordat Euronews Romania. Interviul a fost publicat la data de 13 martie 2024. În acest interviu, ministrul Agriculturii a adus în discuție un argument al lui Nicolae Ceaușescu, pentru a se referi la stuful din Delta Dunării.

“Nu vreau sa exagerez, președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României. Da, domnul – președintele nostru a spus foarte clar, e aurul verde al României. Nu cred că a spus acest lucru dacă nu era adevărat. Și eu consider că e adevărat și sunt de acord cu el”, a declarat ministrul Florin Barbu.

Florin Barbu are acum 43 de ani. La momentul revoluției din Decembrie 1989, Barbu avea 9 ani.

Ministrul Agriculturii a vorbit despre stuful din Deltă în contextul unei acuzații pe care i-a adus-o Opoziția. Ministrul PSD al Agriculturii e acuzat că a favorizat o afacere a fiului lui Paul Stănescu – secretarul general al PSD. Două firme care ar avea legături cu fiul lui Paul Stănescu ar dori să primească, prin intermediul APIA, subvenții pentru recoltarea stufului. Sumele solicitate drept subvenții ar depăși cinci milioane de euro.

Banii pentru subvenții provin din fonduri europene. În prezent, la Parchetul European s-ar derula o anchetă care să verifice dacă subvențiile pentru stuf sunt legale iar în această anchetă Parchetul European a cerut și documente de la APIA. Ministrul Barbu susține că a avut aprobare de la Comisia Europeană pentru a acorda aceste subvenții. În februarie 2024, ministrul Florin Barbu l-a demis pe directorul general al APIA, Ionuț Lupu.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă