18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăPoliticăMembrii PNL care vor să candideze la europarlamentare îşi pot depune candidatura...

Membrii PNL care vor să candideze la europarlamentare îşi pot depune candidatura până la 1 octombrie

Conform deciziei aprobate de Consiliul Naţional al PNL, dosarul de candidatură va cuprinde un CV profesional, un CV politic şi un proiect pentru activitatea în cadrul Parlamentului European. Cei care doresc să candideze trebuie să reprezinte o euroregiune de dezvoltare.

Primul loc pe lista de candidaţi va fi decis de Biroul Executiv, la propunerea preşedintelui PNL.

În cadrul listei de candidaţi ai PNL pentru alegerile europarlamentare, fiecare regiune de dezvoltare va avea câte 4 candidaţi plus unul supleant. Cele 8 regiuni de dezvoltare vor fi ierarhizate în funcţie de rezultatul la alegerile locale şi parlamentare şi de sondajul de opinie efectuat de partid.

Ierarhia candidaţilor pe listă va fi stabilită în funcţie de apartenenţa candidaţilor la o euroregiune, pentru respectarea reprezentării echilibrate a euroregiunilor şi de punctajul dobândit de fiecare candidat. 

Criteriile de evaluare a candidaturilor sunt: experienţa politică, experienţa administrativă şi profesională, experienţa în relaţii internaţionale, calitatea proiectului depus.

Evaluarea candidaturilor se va face de către Bex în baza unui punctaj aferent fiecarui criteriu.

Forma finală a listei de candidaţi va fi votată cel mai târziu în data de 15 noiembrie, de către Biroul Politic Naţional, la propunerea BEx.

Art.1. Membrii PNL care vor să candideze în alegerile europarlamentare îşi vor depune candidatura la Secretariatul General până la data de 1 octombrie 2018.

Art. 2. Dosarul de candidatură va cuprinde un CV profesional, un CV politic şi un proiect pentru activitatea în cadrul Parlamentului European.

Art. 3. Pentru a putea candida pe listele PNL, membrii PNL trebuie să reprezinte o euroregiune de dezvoltare.

Art. 4. Primul loc pe lista de candidaţi va fi decis de Biroul Executiv, la propunerea preşedintelui PNL.

Art. 5. ( 1 ) În cadrul listei de candidaţi ai PNL pentru alegerile europarlamentare, fiecare regiune de dezvoltare va avea câte 4 candidaţi + unul supleant.

( 2 ) Cele 8 regiuni de dezvoltare vor fi ierarhizate în funcţie de rezultatul la alegerile locale şi parlamentare şi de sondajul de opinie efectuat de partid .

Art. 6. Ierarhia candidaţilor pe listă va fi stabilită în funcţie de apartenenţa candidaţilor la o euroregiune, pentru respectarea reprezentării echilibrate a euroregiunilor  şi de punctajul dobândit de fiecare candidat. 

Art. 7. Criteriile de evaluare a candidaturilor sunt:

( 1 ) experienţa politică

( 2 ) experienţa administrativă şi profesională

( 3 ) experienţa în relaţii internaţionale

( 4 ) calitatea proiectului depus

Art. 8. Evaluarea candidaturilor se va face de către Bex în baza unui punctaj aferent fiecarui criteriu.

Art. 9. Forma finală a listei de candidaţi va fi votată cel mai târziu în data de 15 noiembrie, de către Biroul Politic Naţional, conform prevederilor statutare, la propunerea BEx.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă