Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marian Vanghelie a scăpat definitiv de arestul preventiv

DNA mai primește o lovitură cruntă. Curtea de Apel București a respins definitiv cererea DNA de arestare preventivă a premierului Marian Vanghelie.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 22.03.2018 - 17:56

DNA mai primește o lovitură cruntă. Curtea de Apel București a respins definitiv cererea DNA de arestare preventivă a premierului Marian Vanghelie.

 
Fostul primar al sectorului 5 care vorbește și spune cum statul paralel avea liste și lucra pe aceste liste, pe cine trebuie să scoată de pe listă.

Intrat prin telefon în emisiunea 100 de minute, Marian Vanghelie a avut o primă reacție după decizia instanței: „E o reacție de normalitate, mă bucur că am putut să dau peste niște judecătoare tinere și cu curaj. Tot ce ați reușit, aproape cu 80% din presa din România să se unească, dacă nu era presa să se unească, altfel eram luați ca din oală. Știu că deranjez. Este dramatic, cum să fiu arestat că eram la aparatul de apă. Cum să se ceară arestarea pentru așa ceva. Nici pe vremea comuniștilor. Am fost la Parchet că așa era viața. Dar așa ceva nu am văzut în viața mea. Am 50 de ani. Toată clasa politică va înțelege ce este bine pentru această societate, nu pentru Vanghelie. Vorbeam chiar și dacă mă arestau”.

Un procuror de la DNA a cerut, joi, la Tribunalul Bucureşti, înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestul preventiv în cazul lui Marian Vanghelie, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la mărturie mincinoasă. Solicitarea este formulată după ce acesta ar fi luat legătură cu un martor în dosarul în care fostul primar al Sectorului 5 este judecat pentru fapte de corupţie.

Vanghelie susține că în fața instanței, procurorii s-au dus cu un filmuleț de 15 secunde, în care el apare cu un martor din dosar, în timp ce stau amândoi la coadă la un dozator de apă. Fostul primar susține că în acele 15 secunde nu l-a șantajat pe acest martor.

”Este o reacție de normalitate. Mă bucur în primul rând că am dat peste niște judecătoare tinere și cu curaj. Ce ați făcut și dumneavoastră și presa din România, care s-a unit în ultimul an și jumătate, a fost foarte important, pentru că altfel eram luat ca din oală.

Eu eram la aparatul de apă, el mi-a spus ”ce faci, șefu? Să știți că m-au șantajat”. Eu i-am spus: ”Să știi că este un Dumnezeu și este atât”. Pentru asta au cerut arestarea preventivă. Eu nu am întâlnit niciodată așa ceva, nici măcar în perioada comunistă, că am fost gestionar și nu am văzut așa ceva.

Credeți-mă în continuare că am să vorbesc și am spus și în instanță că și dacă mă arestau astăzi, eu continuam să vorbesc.

Va sosi vremea când toți 70% dintre cei din DNA, din sediul ăla, vor fi judecați și se va vedea că fac la fel ca ăia de la Prahova. Eu nu le doresc răul, dar ar trebui să fie anchetați, ca să se vadă (...) Eu am văzut cu ochii mei cu un comisar de poliție judiciară al DNA ieșea din biroul unui judecător, adică de acolo de unde nu avea voie să intre. Eu nu sunt cu Facebook, nu am filmat, dar tot ce pot să fac este să vorbesc”, a spus Marian Vanghelie, la Antena 3.

 

Comentarii