15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu: Dacă moțiunea USR AUR ajunge la plen, atunci PSD o...

Marcel Ciolacu: Dacă moțiunea USR AUR ajunge la plen, atunci PSD o va vota

Marcel Ciolacu a făcut declarații după întâlnirea social democraților de duminică. El a anunțat direcția partidului său în criza politică actuală: PSD va vota moțiunea USR PLUS dacă aceasta ajunge în plen. În caz contrar, PSD va depune o altă moțiune de cenzură dacă vor exista semnături și din partea USR și AUR.

“Vedem toți, astăzi, cum arată România normală a domnului Iohannis. Avem o criză economică majoră, o criză sanitară, iar acum USR ȘI PNL au provocat și o criză politică fără precedent. Nu au eliminat pensiile speciale, nu au adoptat fără penali în funcțîi publice, siau bătut joc de vaccinare și România a ajuns de râsul europei. Au adus cea mai mare datorie din istoria modernă a României. Au determinat cea mai mare scumpire la energie și alimente, au prăbușit moneda națională, au cel mai haotic plan de redeschidere a școlilor.

Încă de joi PSD a prezentat moțiunea de cenzură. Am invitat atunci USR PLUS și AUR să discutăm pe marginea textului și să depunem împreună o moțiune care să aibă minimum 234 de semnături. USR PLUS a ales o alință cu AUR și cu aroganță specifică nu au dat niciun semn. Nu au făcut nici gestul minim de a ne transmite textul moțiunii. Creatorii acestei crize ar dori că PSD să decidă cine câștigă între PNL și USR, eventual tot PSD să decidă și cine să câștige congresele de la USR și PNL. USR PLUS a anunțat deja că rămâne în Guvern. Cu alte cuvinte o să ne trezim tot cu Barna, Ghinea, Năsui, sau poate o să-l vedem înapoi și pe domnul Vlad Voiculescu.

Am văzut că nici președintele Iohannis nu își dorește stoparea acestei crize. Domnul președinte nu trebuia doar să constate ceea ce îi spune de un an încoace, că USR știe doar să strice. Iohannis trebuia să recunoca că opera să, coaliția este un eșec.

Dacă moțiunea USR AUR ajunge la plen, atunci PSD o va vota, dar nu să se întoarcă Barna în Guvern, ci vom merge până la capăt: alegeri anticipate. Alianța USR AUR trebuie să susțînă în acest demers. Guvernul Citu trebuie să plece”, a declarat Marcel Ciolacu.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Krainer, va fi adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, a acceptat să fie adus în ţară din Irlanda, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă