Foto: Inquam Photos

Mai multe secții de votare trebuie relocate pentru alegerile parlamentare. Se invocă lipsa de spațiu

Mai multe secții de votare trebuie relocate pentru alegerile parlamentare din România, pe motiv că spațiul insuficient ar favoriza extinderea pandemiei.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.11.2020 - 17:29

Mai multe secții de votare trebuie relocate pentru momentul alegerilor parlamentare din România, pe motiv că spațiul insuficient din interiorul lor ar putea favoriza extinderea pandemiei.

Acest punct de vedere a fost exprimat, marți, de Septimius Pârvu, expert în bună guvernare şi procese electorale în cadrul Expert Forum, într-un raport publicat online. 

"Problema e că, mai ales în mediul urban, sunt destul de multe secţii sub 25 de metri pătraţi. Birourile electorale sunt destul de numeroase, mai puţin numeroase ca la locale, dar în practică credem că multe din aceste spaţii nu au oferit suficientă distanţare pentru membrii birourilor electorale. Şi să nu uităm că, prin legislaţie, birourile electorale au fost mărite practic, ceea ce pentru acest an este complicat din perspectiva logisticii", a argumentat reprezentantul Expert Forum.

În replică, preşedintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Florin Mituleţu-Buică, a anunțat că deja au fost mutate sediile unor secţii de votare, cu intenția ca procesul electoral să se poată desfăşura "cu respectarea regulilor de protecţie sanitară prevăzute în această perioadă de pandemie".

Comentarii