21.9 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban: Urmare votului de Parlament, România suferă deja

Ludovic Orban: Urmare votului de Parlament, România suferă deja

Ludovic Orban nu acceptă să arunce economia României în aer prin majorarea imediată a pensiilor cu procentul de 40% fixat pe vremea când PSD se afla la guvernare, așa cum s-a aprobat ieri prin votul parlamentarilor.

„La ora actuală, urmare a votului din Parlament, deja România suferă, deja e pusă sub semnul întrebării capacitatea de a accesa fondurile din facilitatea de recuperare şi rezilienţă. Există europeni care au spus clar că vor pune sub îndoială capacitatea României de a accesa aceste fonduri din cauza creşterii cheltuielilor, fără niciun fundament, sau bază economică. De asemenea, o astfel de decizie impusă de majoritatea PSD riscă să aibă consecinţe dramatice pentru România. Îi rog pe bunicii noştri să mă creadă pe cuvânt că creştererea punctului de pensie de 14% e maximul pe care ni l-am putut permite. Nu se poate mai mult. Oricine promite mai mult de fapt dă mărul otrăvit către oameni.”, a făcut un apel către pensionari premierul liberal.

Nici dublarea imediată a alocațiilor nu se poate susține din punct de vedere financiar, după calculele făcute de Guvernul care a acceptat majorarea în tranșe de câte 20% întinse până în iunie 2022.

„PNL din 2004 e singurul partid care a crescut alocaţii, în 2007, 2008, 20015, 2019. Am reuşit creşterea alocaţiile fiind în opoziţie. Votarea de către majoritatea PSD a unei legi de dublare a alocaţiile în condiţiile în care acestea s-au dublat a fost un act populist, fără nicio bază economică. Am ţinut cont de nevoia copiilor de a creşte alocaţiile şi am asigurat creşterea acestora în cinci etape succesive, prima etapă cu 20% a fost în august. E maximum suportat de economia românească astăzi.”, spune Ludovic Orban.

Premierul României a precizat că va ataca la Curtea Constituțională a României actele normative aprobate ieri de Parlament și că se va folosi de toate pârghiile constituționale pentru a opri intrarea în vigoare a acestei, cităm: „aberații legislative”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă