6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban: Este împărțirea care s-a putut face pentru a ajunge la...

Ludovic Orban: Este împărțirea care s-a putut face pentru a ajunge la o înțelegere

Renunțarea de către PNL la anumite ministere considerate cheie într-o guvernare doar pentru ca lui Ludovic Orban să i se asigure poziția de președinte al Camerei Deputaților, i-a nemulțumit pe unii dintre liderii liberali.

„Între mine şi liderii din Ardeal la ora actuală nu există nicio tensiune. Nu toată lumea poate fi mulţumită în orice negociere, mai ales când este vorba de o coaliţie, nu poţi să iei tot. Practic, este o împărţire care a fost făcută pe baza unor preferinţe, care au fost exprimate, de multe ori preferinţele….Am avut ministere pe care toate cele trei partide au vrut să le deţină şi până la urmă e normal să apară şi cedări.”, a explicat sâmbătă seară Ludovic Orban.

Președintele PNL a adăugat că din punctul său de vedere a fost respectat mandatul dat de Biroul Politic al partidului iar în urma negocierilor PNL a obținut păstrarea lui Florin Cîțu în funcția de premier și nouă ministere pentru liberali.

„În ceea ce priveşte repartizarea ministerelor sigur că nu mai suntem guvern monocolor, avem parteneri, trebuie să ţinem cont de punctul de vedere al partenerilor, iar din punctul meu de vedere nu trebuie să existe nicio problemă în faptul că un portofoliu este deţinut de o altă formaţiune politică din coaliţie. Noi suntem parteneri, formăm o echipă, avem un program de guvernare şi susţinem toate proiectele de dezvoltare ale României prin orice minister indiferent cine conduce ministerul.”, a mai spus Ludovic Orban.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă