27.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban, despre moțiunea PSD: „Parcă a fost scrisă de Dăncilă”

Ludovic Orban, despre moțiunea PSD: „Parcă a fost scrisă de Dăncilă”

„Această moţiune parcă a fost scrisă de Dăncilă. Mie aşa mi s-a părut sau de cineva care a băut apă după Dăncilă. Indiferent cine a scris este rupt complet de realitate, probabil trăieşte într-o lume paralelă. Se vorbeşte de scăderea salariului mediu net. Salariu mediu net se calculează lună la lună – iunie 2020 la iunie 2019”, a spus premierul, la Realitatea Plus.

Orban a precizat că în iunie 2020, în condiţiile unei căderi economice de 10,5% pe trimestrul II, salariul mediu net a fost cu 5% mai mare faţă de anul trecut.

În opinia premierului, conduita PSD de la începutul epidemiei a fost un iresponsabilă. „Conduita PSD de la Începutul epidemiei a fost un iresponsabilă, prin care PSD a boicotat toate măsurile pe care le-au luat autorităţile Guvernul, autorităţile sanitare, luările de poziţie au fost foarte clare de bagatelizare a riscului, de ignorare a măsurilor de protecţie sanitară care au fost impuse de autorităţi. Toată atitudinea a fost o atitudine care din punctul meu de vedere… De exemplu, au refuzat să pună pe ordinea de zi propunerea noastră de revocare din funcţie a Avocatului Poporului – avocatul PSD – Renate Weber”, a mai susţinut Orban.

Ludovic Orban a confirmat că în cursul zilei de vineri va fi depusă la Curtea Constituţională o sesizare sub forma unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament privitor la posibilitatea de a depune moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară, în sesiune extraordinară. „Da, în cursul zilei de mâine vom depune sesizarea. Practic, această sesizare este sub forma unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament, privitor la moţiunile de cenzură şi la posibilitatea de a depune moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară”, a susținut Orban.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă