38.5 C
București
joi, 11 iulie 2024
AcasăPoliticăLucian Romașcanu: „Marţi, cel mai probabil, vom anunţa data în care se...

Lucian Romașcanu: „Marţi, cel mai probabil, vom anunţa data în care se va vota moțiunea”

„În acest moment există negocieri cu toate grupurile parlamentare şi marţi, cel mai probabil, vom anunţa data în care se va vota această moţiune. Ne dorim ca votul să aibă loc cât mai repede cu putinţă”, a declarat Romaşcanu, într-o conferinţă de presă.

El a explicat că decizia va fi luată săptămâna viitoare, într-o nouă formulă a Comitetului Executiv care va rezulta după Congresul PSD de sâmbătă.

„Va exista un CEX cu noua denumire validată de Congres a acestui organ de conducere al PSD, marţi sau cel târziu miercuri, care va decide în numele noii conduceri care va fi acţiunea politică a PSD, respectiv data votului. Se poate face vot până la sfârşitul săptămânii. (…) Între timp, juriştii partidului vor analiza această contestaţie la Curte, cu aceste argumente nu foarte serioase. Procedura parlamentară merge indiferent de contestaţia la Curte. Dar vom vedea ce e scris în această contestaţie cu atenţie şi dacă trebuie să ne gestionăm procedura în funcţie de ce scrie acolo. (…) Întotdeauna CCR decide pentru viitor”, a adăugat senatorul PSD.

Potrivit acestuia, „Guvernul va fi demis”.

Lucian Romaşcanu susţine că „trei plecări din PSD nu influenţează fundamental” calculele pentru moţiunea la cenzură.

„Există în derulare negocieri. Noi suntem convinşi că această moţiune va trece. Aceşti trei parlamentari, îmi pare rău că au ales să facă acest lucru. Colegul meu Breaz, care a primit şansa de a-şi arăta competenţele din partea PSD in posturi extrem de importante – a fost ministrul Culturii, ministrul interimar la Educaţie, a decis brusc că nu-l mai reprezintă acest partid. Mă rog, suntem în prag de alegeri şi lumea trece peste caracter şi alege în funcţie de nevoile personale. Doamna Meiroşu, politician de sens giratoriu – pleacă, vine, pleacă, vine – acum a ales să plece. N-o să mai vină. Sunt doar trei plecări. Nu influenţează aceste trei plecări calculele pentru moţiune”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

Potrivit unor informaţii apărute în presă, senatorul Daniel Breaz, care a demisionat din PSD, şi deputaţii Luminiţa Jivan şi Marilena Meiroşu vor trece la PNL.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă