Foto: INQUAM PHOTOS

Klaus Iohannis: Nu ne așteptăm la o creștere a infectărilor după alegerile parlamentare

Președintele Klaus Iohannis spune că prezența la vot duminica viitoare nu reprezintă un risc de infectarea pentru alegători și deplasarea la secțiile de votare se va face fără restricții și în localitățile aflate în carantină.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 30.11.2020 - 15:27

„Nu ne aşteptăm la o creştere a numărului d einfectări după alegerile parlamentare, pentru că noi suntem bine pregătiţi, cunoaştem felul în care ne-am pregătit pentru locale, a funcţionat bine atunci şi va funcţiona mult mai bine acum. Acea creştere nu s-a datorat alegerilor locale. Ele s-au desfăşurat în perioada în care în toată lumea şi în special în Europa numărul de cazuri a crescut de la săptămână la săptămână. Nimeni nu s-a infectat fiindcă s-a dus la vot, oamenii s-au infectat fiindcă nu au respectat măsurile sanitare. Siguranţa secţiilor de votare va mai bună ca la alegerile locale.”, a transmis luni președintele României.

Șeful statului s-a ferit să anticipeze cât va fi prezența la vot duminică, 6 decembrie, atunci când românii vor stabili componența Camerei Deputaților și a Senatului.

„E oarecum dificil de estimat ce prezenţă va fi la vot. Îmi doresc să fie prezenţă mare la vot. Sunt alegeri în care ne alegem Parlamentul pentru următorii patru ani şi e clar din toate sondajele că PSD va fi ţinut în afara deciziei politice şi acolo trebuie să stea, însă depinde şi de cum vor merge oamenii la vot. Nu există niciun fel de discriminare la vot pentru oraşele carantinate. Toată lumea are acelaşi drept să meargă la vot, are exact aceleaşi posibilităţi, secţiile de vot vor fi pregătite peste tot, vor fi asigurate măsurile de siguranţă şi de aceea îndemn românii să meargă la vot.”, a adăugat Klaus Iohannis.

Comentarii