3.9 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomePoliticăPoliticienii au votat. Primele declarații ale lui Iohannis

Politicienii au votat. Primele declarații ale lui Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a votat la Liceul Jean Monnet din Sectorul 1 al Capitalei, imediat după ora 9.

“Am votat pentru o Românie normală. Vă aștept pe toți la vot”, a precizat șeful statului imediat după ce a ieșit din cabina de vot.

El a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor și a plecat imediat din zona secției de votare.

Actualul șef al statului candidează pentru al doilea mandat la Cotroceni și este înscris pe prima poziție pe buletinele de vot. După cum se știe, ordinea candidaților pe buletinele de vot s-a decis prin tragere la sorți efectuată de către Biroul Electoral Central (BEC).

14 candidați figurează în primul tur al alegerilor prezidențiale. Dintre aceștia, primii doi candidați clasați după finalizarea primului tur vor candida în turul al doilea al alegerilor.

În România, secțiile de vot s-au deschis, duminică, la ora 7 dimineața. Pe teritoriul României, secțiile de vot sunt deschise între orele 7,00 – 21,00.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Transhumanța a fost înscrisă în patrimoniul cultural al UNESCO

Valoarea Transhumanței, ca ocupație tradițională și ca mijloc de păstrare a identității culturale, a fost recunoscută ca patrimoniu cultural imaterial al umanității, a anunțat...
00:01:07

Biden: Congresul „abia așteaptă” să aprobe finanțarea Ucrainei

Joe Biden spune că SUA, prin Congresul său, este gata să continue finanțarea militară a Ucrainei în războiul cu Rusia, ce ține din februarie...

Dan Tanasă (AUR): “Umilința Schengen continuă”

Senatorul Dan Tanasă (AUR) consideră că, prin neluarea în discuție a primirii României în Schengen, "umilința Schengen continuă". Dan Tanasă face acest comentariu după cel...
Ultima oră
Pe aceeași temă