23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăJurnalista Lia Lucia Epure explică rânjetul cabotin al lui Iohannis

Jurnalista Lia Lucia Epure explică rânjetul cabotin al lui Iohannis

O jurnalistă din Timișoara a sesizat un aspect semnificativ al discursului lui Klaus Iohannis de la Congresul PNL. Rânjetul cabotin era de fapt o sfidare a președintelui.

Lia Lucia Epure, fiica fostului deținut politic Caius Petric, fondator al PNL Caraș Severin după 1989, spune că “În timp ce vorbea, adică citea cu voce tare, iar sala ovaționa ”Orban, Orban!” –  de undeva, din spate, se mai auzea și câte o huiduială.”

Epure este singura persoană publică de la noi care a sesizat penibilul situației. Fiind profesor de comunicare, a înțeles mai bine decât alții ce înseamnă empatia și puterea de a oferi feedback.

Citește și: Cioclul Iohannis s-a asigurat de un parastas “bine făcut”

“Chiar dacă era grosolan momentul, nici o clipă nu i-a trecut prin minte să se oprească, să privească spre grupul rebel, să le spună ceva, cu un fel de eleganță regală. Ah, nu! Nu era rege, era președinte…Nu i-a trecut prin minte să oprească din ”mersul vorbelor”, să construiască o privire lungă și semnificativă, care poate i-ar fi jenat pe vocalii sălii. Momentul a devenit penibil, de un penibil aproape rușinos. La un moment dat, în vreme ce scandările se intensificau, totuși, Klaus Iohannis a făcut ceva. A eliberat un rânjet, o grimasă, un fel de zâmbet de suficiență, însoțit de o privire sfidătoare, ceva de genul: ”Haideți, voi strigați, eu decid. Inutil ceea ce faceți!” – a comentat publicista în Ziua de vest.

Rânjetul cabotin al generalului – așa cum îl definea Ludovic Orban – în timpul campaniei electorale din 2014 pentru președinția României – a transmis un mesaj de superioritate, conform aprecierilor unui liberal, prezent la Congres.

Imaginea îl suprinde pe Klaus Iohannis după ce a coborât de pe scena Congresului. Martorii din preajmă au relatat presei, că atât Ludovic Orban, cât și Florin Cîțu l-au atenționat că nu poartă mască, așa cum prevede legea.

Rânjetul cabotin era de fapt o sfidare a președintelui, așa cum explică Lia Lucia Epure

Foto: Septimiu Slicaru – Cotidianul

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă