21.4 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023
AcasăPoliticăJurnalista Lia Lucia Epure explică rânjetul cabotin al lui Iohannis

Jurnalista Lia Lucia Epure explică rânjetul cabotin al lui Iohannis

O jurnalistă din Timișoara a sesizat un aspect semnificativ al discursului lui Klaus Iohannis de la Congresul PNL. Rânjetul cabotin era de fapt o sfidare a președintelui.

Lia Lucia Epure, fiica fostului deținut politic Caius Petric, fondator al PNL Caraș Severin după 1989, spune că “În timp ce vorbea, adică citea cu voce tare, iar sala ovaționa ”Orban, Orban!” –  de undeva, din spate, se mai auzea și câte o huiduială.”

Epure este singura persoană publică de la noi care a sesizat penibilul situației. Fiind profesor de comunicare, a înțeles mai bine decât alții ce înseamnă empatia și puterea de a oferi feedback.

Citește și: Cioclul Iohannis s-a asigurat de un parastas “bine făcut”

“Chiar dacă era grosolan momentul, nici o clipă nu i-a trecut prin minte să se oprească, să privească spre grupul rebel, să le spună ceva, cu un fel de eleganță regală. Ah, nu! Nu era rege, era președinte…Nu i-a trecut prin minte să oprească din ”mersul vorbelor”, să construiască o privire lungă și semnificativă, care poate i-ar fi jenat pe vocalii sălii. Momentul a devenit penibil, de un penibil aproape rușinos. La un moment dat, în vreme ce scandările se intensificau, totuși, Klaus Iohannis a făcut ceva. A eliberat un rânjet, o grimasă, un fel de zâmbet de suficiență, însoțit de o privire sfidătoare, ceva de genul: ”Haideți, voi strigați, eu decid. Inutil ceea ce faceți!” – a comentat publicista în Ziua de vest.

Rânjetul cabotin al generalului – așa cum îl definea Ludovic Orban – în timpul campaniei electorale din 2014 pentru președinția României – a transmis un mesaj de superioritate, conform aprecierilor unui liberal, prezent la Congres.

Imaginea îl suprinde pe Klaus Iohannis după ce a coborât de pe scena Congresului. Martorii din preajmă au relatat presei, că atât Ludovic Orban, cât și Florin Cîțu l-au atenționat că nu poartă mască, așa cum prevede legea.

Rânjetul cabotin era de fapt o sfidare a președintelui, așa cum explică Lia Lucia Epure

Foto: Septimiu Slicaru – Cotidianul

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Precizări TVR privind comunicatul AUR

Legat de acuzațiile Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) aduse TVR în comunicatul de presă din data de 01.06.2023, potrivit cărora un angajat al Direcţiei...

Grav accident auto în judeţul Bistriţa-Năsăud. Șase persoane au fost transportate la spital

Şase persoane au ajuns la spital, în urma unui accident produs vineri după amiază în judeţul Bistriţa-Năsăud, unde două autoturisme s-au ciocnit frontal. Două...

Iga Swiatek, demonstrație de forță la Roland Garros. Poloneza s-a calificat în turul al treilea

Iga Swiatek, liderul clasamentului WTA şi deţinătoare a titlului, s-a calificat fără emoții în turul al treilea la Roland Garros, după ce a învins-o...
Ultima oră
Pe aceeași temă