23.4 C
Bucharest
Thursday, 21 September 2023
HomePoliticăJill Biden își continuă vizita în România. Agenda Primei Doamne a SUA...

Jill Biden își continuă vizita în România. Agenda Primei Doamne a SUA în cea de-a doua zi

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, își continuă vizita de două zile în România.

Jill Bidenva avea astăzi o întâlnire cu soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis, şi va vizita o şcoală publică din Bucureşti care găzduieşte elevi ucraineni refugiaţi.

Jill Biden a ajuns în România, ieri, la Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, unde s-a întâlnit cu militarii americani şi ai NATO.

Vizita în România este parte a unei deplasări de patru zile pe care Prima Doamnă a SUA o efectuează în ţara noastră şi Slovacia pentru a sublinia angajamentul Statelor Unite pentru refugiaţii ucraineni.

Soţia preşedintelui SUA a scris pe Twitter că scopul călătoriei sale în cele două state este de “a petrece Ziua Mamei cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele din cauza războiului lui Putin”.

“De asemenea, voi vizita trupele americane şi voi exprima recunoştinţă pentru eforturile de ajutorare a ţărilor vecine şi a lucrătorilor umanitari”, a adăugat Jill Biden.

Prima Doamnă a Statelor Unite este însoţită în această călătorie de secretarul de stat adjunct pentru Afaceri europene şi eurasiatice Karen Donfried. Din delegaţia care o va însoţi pe Jill Biden în România vor face parte, de asemenea, fostul ambasador american la Bucureşti (2009 – 2012) Mark Gitenstein, în prezent ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, şi soţia acestuia, Elizabeth Gitenstein. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Secretele din spatele cifrelor CNP. Dacă le știi, poți afla aproape totul despre posesor

CNP-ul este un număr unic de identificare personală din 13 cifre, fiecare dintre ele având o semnificație precisă.Prima cifră a CNP-ului identifică sexul:...

Zodiile care au noroc cu carul în Octombrie

Iată care sunt zodiile care se pot aștepta la o doză suplimentară de noroc în această lună:Balanța (23 septembrie - 22 octombrie)Nu este...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies