15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăIpoteză surprinzătoare: Dacă Guvernul nu cade, liberalii îi vor cere demisia lui...

Ipoteză surprinzătoare: Dacă Guvernul nu cade, liberalii îi vor cere demisia lui Orban

 Acesta este scenariul care circulă în rândul parlamentarilor liberali, mai ales după ședința de marți a Biroului Executiv al PNL, de la Palatul Parlamentului.

Surse liberale au dezvăluit că demisia premierul Ludovic Orban este, cel mai probabil, planul B pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate de care vorbea, luni, președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, scriu Știripesurse.ro. 

„S-a cam pus batista pe țambal!”, a punctat un liberal după ședința de partid.

Șeful statului a declarat presei că există un plan B, în cazul în care moțiunea de cenzură nu va trece de Parlament.

„Chiar în această săptămână se desfășoară o sesiune extraordinară a Parlamentului și aștept cu mare interes ce va decide Parlamentul”, a spus Klaus Iohannis.

Însă întrebat fiind dacă are un plan de înlăturare a premierului Ludovic Orban, dacă moțiunea de cenzură nu va trece și dacă premierul refuză demisia, președintele Klaus Iohannis a precizat că „întotdeauna există un plan B”. Numai că șeful statului a adăugat că ”și de data aceasta, și data viitoare, tot pe dl Orban îl voi pune premier.”

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că e posibil ca social-democraţii să depună moţiunea de cenzură joi, după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Mai mult, Guvernul va reglementa organizarea alegerile anticipate, astfel încât aceste alegeri şi cele locale să aibă loc până în 28 iunie, la diferenţă de o zi sau maximum o săptămână, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan, marți seară.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă