20.4 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăPoliticăIohannis s-a întâlnit cu reprezentanţii sistemului judiciar

Iohannis s-a întâlnit cu reprezentanţii sistemului judiciar

În debutul întâlnirii, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că discuţiile vizează justiţia şi legile justiţiei.

„O remarcă pentru publicul general şi, evident, pentru invitaţii mei: astăzi discutăm despre justiţie şi despre legile justiţiei, ca să nu apară impresii eronate”, a precizat şefului statului.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Asociaţiei Forumul Judecătorilor din România, ai VeDem Just, Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Asociaţiei Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor, Asociaţiei Iniţiativa pentru Justiţie, Asociaţiei Procurorilor din România, Asociaţiei LiderJust şi ai Asociaţiei Magistraţilor din România.

 

Dana Gîrbovan (UNJR): S-a discutat despre Secţia de anchetă a magistraţilor

Dana Gîrbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, a declarat, după consultările cu şeful statului Klaus Iohannis, că s-a discutat despre Secţia de Anchetă, iar preşedintele a spus că printr-un referendum odată alegerile europarlamentare nu va fi politizată tema justiţiei.

Dana Gîrbovan a confirmat că discuţiile nu s-au axat pe referendum, ci pe legile justiţiei şi modificările aduse. Una dintre principalele teme a fost Secţia de Anchetă a Magistraţilor.

„Nu a existat nicio concluzie, ci argumentele aduse de cei prezenţi. Unii o susţin, alţii o contestă, dânsul a spus ca poartă rolul unui mediator”, a spus Dana Gîrbovan, citează Mediafax.

Aceasta a afimat şi că au fost întrebări legate de referendum şi a fost exprimată teama că subiectul va fi politizat dacă referendumul este organizat odată cu europarlamentarele.

„O parte dintre colegi au propus întrebări pe referendum, ne-am spus îngrijorările că tema poate fi politizată. Preşedintele a spus că nu va fi cazul de a se vătăma justiţia, dar ni s-a spus ca nu referendumul este tema pentru că aceasta este o decizie care aparţine preşedintelui şi este eminamente politică”, a mai spus Gîrbovan.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă