36.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăPoliticăIohannis: În noaptea de Înviere restricțiile vor fi ridicate. Biserica se va...

Iohannis: În noaptea de Înviere restricțiile vor fi ridicate. Biserica se va organiza foarte bine

„Ne mai despart doar câteva zile de cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, un moment în care ne dorim cu toţii să fim alături de familie, de cei dragi sau să celebrăm Învierea Domnului mergând la Biserică. În noaptea de Înviere, restricţiile de circulaţie vor fi ridicate, astfel încât toţi cei care vor să participe la slujbele religioase să o poată face fără alte impedimente. Sunt convins că Biserica se va organiza foarte bine, am văzut acest lucru şi duminica aceasta, de Florii, astfel încât să fie evitate aglomeraţiile, să se respecte distanţarea fizică şi să nu se expună nimeni unor riscuri inutile. Dragi români, haideţi să fim parte a acestui efort şi în noaptea de Înviere! Esența credinței creștine este iubirea aproapelui”, a spus şeful statului, într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni. 

Întrebat când crede că se va renuţa la starea de alertă, președintele a răspuns: „Starea de alertă va fi ridicată atunci când specialiştii ne spun că putem să continuăm şi fără măsurile speciale care se instituie în starea de alertă”, a declarat prşedintele.

Şeful statului a precizat că este clar că trebuie să ne vaccinăm, trebuie să scadă numărul de persoane care se îmbolnăvesc, care ajung la ATI, dar şi numărul deceselor. „Eu îmi doresc mult, mult să scadă numărul de decese”, a mai afirmat preşedintele. Până atunci, şeful statului apreciază că vaccinarea este singura soluţie şi a îndemnat, din nou, românii să se vaccineze în număr cât mai mare. 

Cele mai citite

Ordonanța antidrog modificată, publicată în Monitorul Oficial

Guvernul a aprobat pe 11 iulie proiectul de modificare a ordonanței referitoare la siguranța rutieră, introducând o schimbare semnificativă. Marți, 16 iulie, ordonanța modificată...
Ultima oră
Pe aceeași temă