Foto: Arhivă

Iohannis conduce ședința CSAT. Se discută criza din jurul Mării Negre

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) se reunește, marți, sub conducerea președintelui Klaus Iohannis.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 27.04.2021 - 09:59

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) se reunește, marți, 27 aprilie 2021, sub conducerea președintelui Klaus Iohannis.

Potrivit unui anunț făcut chiar de șeful statului, această ședință a CSAT este dedicată în mod special zonei de tensiune din Marea Neagră şi acumulării de trupe ale Rusiei la graniţa de est a Ucrainei.

"Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de graniţă de est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte mare atenţie aceste lucruri. Să nu îşi imagineze cineva că noi stăm şi aşteptăm informaţii de la alţii. Noi dăm informaţii altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă. Am avut mai multe discuţii cu ministrul Apărării şi cu alţi conducători de servicii specializate, cunoaştem foarte bine situaţia din teren şi tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijoraţi. Însă situaţia este una care trebuie extrem de atent evaluată, nu doar militar şi securitar, ci şi diplomatic. Şi acest lucru îl facem", a precizat preşedintele Klaus Iohannis.

Între timp, de la acest anunț, de săptămâna trecută, al președintelui Iohannis, în zonă au apărut elemente noi. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat expulzarea din România a atașatului militar adjunct al Ambasadei Rusiei, iar estimările analiștilor arată că Rusia ar putea expulza, drept represalii, un diplomat de la Ambasada României din Moscova.

Comentarii