23 C
București
luni, 5 iunie 2023
AcasăPoliticăIohannis a promulgat legea privind majorarea capitalului României la Banca de Dezvoltare...

Iohannis a promulgat legea privind majorarea capitalului României la Banca de Dezvoltare a Consiliului European

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind participarea României la majorarea de capital a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei.

„Se aprobă majorarea capitalului deţinut de România în calitate de membru la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei cu 46.490.000 euro în conformitate cu prevederile Rezoluţiei Consiliului Guvernatorilor nr. 463/2022 privind majorarea capitalului băncii”, prevede legea.

Valoarea capitalului vărsat este de 13.128.776 euro şi se achită începând cu anul 2023, prin virament bancar în euro, anual, în tranşe egale, până la data de 31 decembrie 2026.

„Plata capitalului vărsat în conformitate cu prevederile Rezoluţiei Consiliului Guvernatorilor nr. 463/2022 privind majorarea capitalului băncii se asigură anual de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finanţelor”, mai prevede actul normativ.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Iohannis participă marţi la Summitul B9

Preşedintele Klaus Iohannis participă marţi, la Bratislava, la Summitul Formatului Bucureşti 9 (B9), pe care îl va coprezida alături de omologii din Slovacia şi...

Atenționare de furtuni, pentru 14 judeșe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de furtuni şi averse la munte şi în judeţe situate în sudul şi...

Tânăr, decedat, după ce a fost lovit de o mașină condusă de un șofer băut și drogat

Un tânăr în vârstă de 18 ani a decedat după ce a fost accidentat de un autoturism condus de un bărbat aflat sub influenţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă