16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportVotul pentru presedintia CNSAS poate bulversa Alianta

Votul pentru presedintia CNSAS poate bulversa Alianta

Prim-ministrul Calin Popescu-Tariceanu, presedintele PNL, a declarat ieri ca votul dat pentru presedintia Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) in favoarea lui Corneliu Turianu, si nu a lui Constantin Ticu Dumitrescu, este “un fel de conspiratie pentru ascunderea in continuare a adevarului in ceea ce priveste o componenta importanta a perioadei comuniste”.
Tariceanu a afirmat ca este “mai suparat decat se poate vedea” pentru ca a crezut ca a venit momentul ca adevarul sa fie scos la suprafata. “Sunt mai suparat decat se poate vedea si mai dezamagit decat va puteti imagina, pentru ca am crezut ca, dupa 16 ani de la caderea comunismului, a venit in sfarsit momentul sa aducem la suprafata adevarul”, a spus primul-ministru.
El a explicat ca nu cunoaste decat structura votului pentru alegerea presedintelui CNSAS, respectiv 5 voturi pentru Constantin Ticu Dumitrescu si 6 in favoarea lui Turianu, adaugand ca aceia care au votat impotriva lui Ticu Dumitrescu “au probabil niste motive serioase”. In opinia sa, aceste motive sunt legate de “dorinta de a ascunde anumite lucruri care ar deranja persoane ce detin functii publice in Romania”. Totodata, primul-ministru a declarat ca “este pus in pericol spiritul Aliantei D.A.”. “Am vorbit la crearea Aliantei PNL-PD de dreptate si adevar si vad ca se incearca ascunderea adevarului de catre unii. Cred ca Alianta D.A., daca doreste sa ramana credibila in acest moment, trebuie sa gaseasca solutia de iesire din impas”, a spus premierul.
Tariceanu a afirmat ca in acest moment nu poate spune care este solutia concreta de iesire din aceasta situatie, dar ca alegerea lui Ticu Dumitrescu in functia de presedinte CNSAS ar fi fost o garantie ca institutia isi va duce menirea pana la capat.
Premierul este deranjat de faptul ca nu s-a respectat o intelegere intre partidele Aliantei D.A., despre care a afirmat ca a fost reconfirmata si la intalnirea de luni seara. El a explicat ca intelegerea in ADA a vizat sustinerea lui Ticu Dumitrescu pentru conducerea CNSAS si nu a fost avuta in vedere candidatura lui Corneliu Turianu. “Retragerea lui Corneliu Turianu ar fi un gest de onoare din partea acestuia si asa s-ar putea rezolva problema”, a spus premierul. Tariceanu nu a dorit sa comenteze afirmatiile colegilor sai de partid Radu Stroe si Crin Antonescu, potrivit carora alegerea lui Turianu in fruntea CNSAS ar fi fost instrumentata de presedintele Traian Basescu si de directorul SRI, Radu Timofte.

Cele mai citite

Al doilea suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner a fost adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, a fost adus în ţară în cursul nopţii, din Irlanda,...

Un cunoscut actor a murit subit la doar 59 de ani

Un actor cunoscut a murit pe neașteptate la vârsta de 59 de ani. Este vorba despre Brian McCardie. Actorul scoțian este cunoscut în special...

Chiliman, dezgropat din panseluțe pentru a preveni olifirea lui “Geoge Tuță”

Ilustrație: Marian Avramescu Partidul Național Liberal (PNL) l-a dezgropat pe fostul edil Andrei Chiliman de sub un rond de flori cu panseluțe de mii...
Ultima oră
Pe aceeași temă