12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportVoinescu: Uneori, cei aflaţi în minoritate au dreptate

Voinescu: Uneori, cei aflaţi în minoritate au dreptate

Sever Voinescu, purtătorul de cuvânt al PDL, a declarat  că deciziile luate astazi în PDL sunt democratice. Totusi, politicianul a afirmat ca, desi exista o majoritate evidentă la vot, uneori se dovedeşte, în timp, că cei aflaţi în minoritate au dreptate, potrivit Mediafax.

 

Voinescu a declarat, după şedinţa CNC al PDL, că singurul lucru pe care şi-l reproşează este că nici el şi nici Cristian Preda sau Monica Macovei nu au fost capabili să convingă mai multă lume despre necesitatea adoptării principiilor de integritate.

Voinescu a spus că n-ar percepe ce s-a întâmplat la şedinţa CNC ca pe o înfrângere, ci ca pe “o lecţie”.

“De felul meu sunt mai optimist şi să gândesc la partea bună a lucrurilor, că evident a fost o parte bună, şi anume aceea că CNC a acceptat deschiderea competiţiei pentru şefia partidului, ceea ce mi se pare un lucru foarte bun, şi pe de altă parte, din punct de vedere al tacticilor politice, evident că am primit o lecţie, trebuie să mai învăţăm şi noi”, a spus Voinescu.

Purtatorul de cuvant al PDL a precizat că rămâne la convingerile lui şi că, în democraţie, majoritatea este cea care decide. “Eu rămân la convingerile mele. Singurul lucru pe care mi-l reproşez nu este acela că am un set de convingeri, ci acela că poate nici eu şi nici colegii mei n-am fost capabili să convingem mai multă lume”, a adăugat Voinescu.

Parlamentarul PDL a arătat că de multe ori s-a demonstrat în istorie că o minoritatea poate să aibă dreptate. “În democraţie majoritatea decide, astăzi a fost majoritate dincolo de orice discuţie. Pe de altă parte, ştiu foarte bine că s-a întâmplat de foarte multe ori în istorie ca minoritata să aibă dreptate şi lucrul acesta să se dovedească ceva mai târziu”, a apreciat Sever Voinescu.

CNC al PDL a adoptat, sâmbătă, modificările la Statutul formaţiunii propuse de Colegiul Director, cu şapte abţineri şi trei voturi “împotrivă” aparţinând lui Cristian Preda, Monica Macovei şi Sever Voinescu.

Cele mai citite

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....
Ultima oră
Pe aceeași temă