Va disparea grupul parlamentar PPRM?

Soarta PPRM se va decide astazi la Biroul Permanent extraordinar, convocat pentru pregatirea reinscaunarii lui Corneliu Vadim Tudor in fruntea partidului. Tot la aceasta sedinta se va discuta si despre excluderea din partid a lui Corneliu Ciontu ...

Share

Rl online 0 comentarii

02.06.2005 - 00:00
Soarta PPRM se va decide astazi la Biroul Permanent extraordinar, convocat pentru pregatirea reinscaunarii lui Corneliu Vadim Tudor in fruntea partidului. Tot la aceasta sedinta se va discuta si despre excluderea din partid a lui Corneliu Ciontu si Anghel Stanciu, cei doi fiind de altfel invitati sa participe in speranta ca nu se vor prezenta. In functie de deciziile care se vor lua, nu este exclusa o ruptura la nivelul partidului, Ciontu avand in jur de zece deputati care il sustin.
O posibila varianta ar fi pana la urma obtinerea unei reconcilieri intre Ciontu si Corneliu Vadim Tudor, acesta urmand sa devina presedintele plin al partidului. Mai ales ca multi dintre deputatii care au fost prezenti marti la conferinta de presa a lui Ciontu pledeaza pentru "unitatea" partidului, dar si pentru continuarea negocierilor cu popularii europeni. Deputatul Dragos Dumitriu si-ar dori si el o reconciliere, dar este de parere ca din conducerea partidului nu ar trebui sa mai faca parte "fiinte gen Daniela Buruiana". "Suntem pentru unitatea partidului, pentru pastrarea persoanelor de calitate." Si el este de acord ca Vadim Tudor ar trebui sa aiba intaietate la sefia partidului pentru ca "este presedintele fondator". De altfel, insusi Ciontu s-a aratat dispus sa se impace cu Vadim. "Mesajul meu pentru Vadim este sa revina la sentimente mai bune." Dar cartea impacarii se pare ca sta in mainile lui C.V.T., care va anunta azi, la sedinta Biroului Permanent, daca si-i mai doreste alaturi de el pe Ciontu si Anghel Stanciu, pe care i-a exclus luni.
O idee pregnanta devine insa spargerea partidului. Posibila sciziune a PPRM produce sperante in sanul PNL. Deja pe culoarele Parlamentului au avut loc primele discutii cu "grupul Ciontu", afirma surse liberale. "Noi mizam pe faptul ca, intr-o forma sau alta, grupul lui Ciontu se va desprinde de C.V. Tudor si se va declara, cel putin oficial, popular. In aceste conditii, colaborarea cu ei ar fi posibila." In plan practic, ar insemna ca sustinatorii lui Ciontu sa constituie un grup de independenti, declarati populari, care ar putea vota in numele sprijinirii Guvernului in demersurile pentru integrarea europeana. "In ritmul acesta, daca este sa tinem cont si de dezertarile din PSD pana la toamna, nu vom mai avea probleme". Aceste discutii au starnit deja nervozitate printre parlamentarii PD. "Deja au inceput sa se targuiasca, unii de la PPRM intrebau chiar daca pot fi primiti membrii, si nu m-ar mira ca liberalii sa-i primeasca. Noi nu vrem sa discutam cu astfel de oameni", comenta, nemultumit, unul dintre deputatii PD. La randul lor, pesedistii poarta discutii in culise. Si ei spera sa racoleze peremisti care sa compenseze recentele plecari. Ba chiar si ei spera ca vor reusi sa atraga mai multi parlamentari.

Citește totul despre:

Comentarii