8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportTraian Basescu la Summit-ul NATO

Traian Basescu la Summit-ul NATO

Autoritatile romane insista ca Summitul NATO, care va avea loc marti si miercuri, la Riga, in Letonia, sa abordeze posibilitatea asumarii de catre Alianta Nord-Atlantica sau o alta structura, a securitatii rutelor de transport de energie, fie ca este vorba despre rute terestre, de infrastructuri portuare sau de rute maritime, transmite Rompres.
Presedintele Traian Basescu va participa la reuniunea la nivel inalt a Aliantei Nord-Atlantice de la Riga, prilej cu care este de asteptat sa sustina ca un element fundamental pentru garantarea livrarii de energie catre statele Uniunii Europene este securitatea infrastructurilor de transport.
In preajma summitului, s-a aflat la Bucuresti secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, care a avut convorbiri cu seful statului roman, ocazie cu care s-au luat in discutie subiecte care ar putea fi abordate in cadrul reuniunii. Traian Basescu si Jaap de Hoop Scheffer au subliniat, la Bucuresti, importanta consolidarii parteneriatelor existente si deschiderea Organizatiei spre incheierea a noi parteneriate si intarirea dialogului cu alte tari. Tot cu acel prilej, Traian Basescu afirma ca "NATO nu poate sa ramana doar o structura politica si militara si sa nu fie implicata in combaterea riscurilor asimetrice, care pot fi pericole pentru statele membre".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă