17.8 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSportTariceanu, "parintele" integrarii

Tariceanu, “parintele” integrarii

Agentia pentru Strategii Guvernamentale a realizat 4.000.000 de fluturasi, pe tema integrarii, cu portretul premierului Tariceanu. Campania a costat oficial 1,5 miliarde lei, iar fluturasii au fost distribuiti in toata tara prin intermediul prefecturilor.
Fluturasii pe care romanii i-au primit in cutiile postale contin poza primului-ministru privind cu un zambet luminos in zare, iar in fundal steagul UE, peste care sta scris “Europa 2007”. Combinatia de culori este una iscusita. Steagul UE pe albastru cu stelute galbene – culorile PNL – plus “Europa 2007” si o parte a fundalului realizata in portocaliu (culoarea Aliantei D.A.).
Pe verso, urmeaza mesajul premierului catre cetateni. “Romania a depus eforturi extraordinare pentru a adera la Uniunea Europeana. Dumneavoastra ati contribuit din plin la acest proces istoric. Raportul de tara confirma faptul ca Romania are toate sansele sa isi atinga destinatia europeana in 2007.” Dupa care urmeaza asumarea: “Guvernul pe care il conduc isi asuma intreaga raspundere, in fata Dumneavoastra, pentru consolidarea viitorului european al Romaniei”. Romanii primesc si asigurari ca, pe viitor, lucrurile vor merge mai bine: “Va multumesc in numele intregii echipe de guvernare pentru sustinerea si pentru eforturile Dumneavoastra. Sunt convins ca, incepand cu 2007, aceste eforturi vor fi rasplatite pe masura”.
Potrivit lui Dan Jurcan, director general in cadrul Agentiei pentru Strategii Guvernamentale, au fost tiparite 4.000.000 de carti postale in cadrul unei actiuni de popularizare a integrarii in UE. “Am decis sa nu actionam prin mass-media, ci prin actiuni de proximitate, prin distribuirea la cutiile postale.” El a precizat ca “am asigurat vizibilitatea mesajului, folosindu-l pe primul-ministru ca purtator de mesaj”. Operatiunea ar fi costat 150.000 RON=1,5 miliarde lei vechi, insa, avand in vedere calitatea hartiei, s-ar putea ca pretul sa fi fost chiar mai mare. Potrivit lui Dan Jurcan, fluturasii au fost distribuiti in tara prin intermediul prefecturilor.
Reamintim ca fostul presedinte al Agentiei pentru Strategii Guvernamentale Valeriu Turcan a fost inlocuit, recent, de primul-ministru din cauza lipsei de activitate. In locul sau a fost numit sociologul Alfred Bulai.
Acesta, dupa cum se vede, are activitate…

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Meciul Simonei Halep de la Trophee Clarins, amânat din cauza ploii

Meciul pe care Simona Halep trebuia să îl dispute astăzi în prima rundă a turneului Trophee Clarins de la Paris a fost amânat din...

Ziua „Părinților de Îngeri” va fi comemorată la data de 15 octombrie. Proiectul, adoptat de Camera Deputaților

Astăzi, în plenul Camerei Deputaților, a fost votat în unanimitate proiectul de lege privind instituirea Zilei Părinților de Îngeri. Astfel, la data de 15...

Ciolacu: Intenţia clară a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că "intenţia clară" a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei. Prezent la Braşov, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă