12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportSondaj de opinie: Ce propuneri aveti pentru Bursa ministrilor?

Sondaj de opinie: Ce propuneri aveti pentru Bursa ministrilor?

– Dr. Nicoleta C.: “Nu stiu, poate ca voi fi subiectiva, fiind vorba de profesia mea. Dl Eugen Nicolaescu se inscrie in lista de ministri decisi sa distruga sanatatea romanilor. Nu ma numar printre nostalgici, dar sa stiti ca, macar in unele privinte, parca era mai bine inainte de 1990. Acum, doar ca avem medicamente mai variate. Dl ministru e perfect paralel cu problemele medicale. Ideea cu pensionarea medicilor la 57 de ani, cand in Uniunea Europeana se tinde la o pensionare din ce in ce mai tarzie, este o gafa, mai ales ca in Romania numarul medicilor este, proportional, unul dintre cele mai mici din Europa. Medicamente tot nu sunt de ajuns. Poate ca nu e vina dumnealui ca sanatatea nu este subventionata. Dar nici nu mi se pare ca se zbate in aceasta privinta. A crescut birocratia la medicii de familie. Compartimentele de medicina preventiva sunt lasate de izbeliste. Avem salarii ca ale categoriilor celor mai defavorizate. Numarul candidatilor la medicina a scazut drastic. Stiti dvs. cat castiga un medic in tarile civilizate? Sunt convinsa ca toti medicii romani ar prefera de multe ori sa lucreze in Occident, dar sunt retinuti aici din motive subiective sau obiective”.
– Florentin Popa: “Nu conteaza ce profesie am eu. Sunt sigur ca, daca ar fi posibil, presedintele Basescu ar schimba tot Guvernul, absolut tot. Printre cei care m-au dezamagit foarte mult in ultima vreme este chiar premierul Tariceanu. Chestia cu fluturasii, cu portretul lui si cu cuvintele de pe acesti fluturasi! Domnule, cred ca ii flutura lui mintea. Pai, cand Uniunea Europeana ne-a dat un raspuns evaziv, ca intr-un banc cu Bula pe care nu puteti sa-l transcrieti, cand Romania e aproape cea mai saraca tara din Europa, el s-a gasit sa arunce banii pe fluturii aia si sa se impauneze ca datorita lui vom intra in Uniune! Mai e si ministrul Invatamantului, Hardau, care n-a facut nimic pentru combaterea analfabetismului, care nu e numai la tara si la tigani, e si la romanii de la orase. In Moldova sunt catune intregi unde copiii nu s-au dus niciodata la scoala sau s-au dus doar un an-doi. Cum intram noi in Europa cu niste oameni care nu stiu sa citeasca si sa scrie nici in romaneste, d-apoi in engleza sau in franceza?”
– Traian Constantinescu: “Eu am ce am cu dl Gheorghe Dobre, ministrul cu transporturile, constructiile si turismul. Daca-mi zice cineva ca stam bine cu tot ce are dl Dobre in grija, eu nu mai am nimic de zis. Mai e si dl ministru cu lucrarile publice si cu amenajarea teritoriului, caruia i-am uitat numele. Nu stiu care din astia doi raspunde de drumurile din tara, dar nu e nevoie sa va mai spun cum arata. Si nu se vede, domnule, nici un semn ca s-ar indrepta ceva. Avem doua jafuri de autostrazi si trebuie reparate in fiecare an. Cine le face, cine mananca banii pe ele? De ce nu-i baga dna Monica Macovei la puscarie? S-a dat vina pe Ceausescu pentru inundatiile de anul asta, asa cum a dat si el vina pentru dezastrul de la cutremurul din '77 pe burghezi si mosieri. Nu va suparati, au trecut 16 ani de la Revolutie si nu s-a facut nimic-nimic. Sa vina altii mai competenti, sa dreaga ce se mai poate drege!”
– Zenovia Bucur: “Nu fiindca sunt eu femeie, dar as schimba toti barbatii din Guvern si le-as opri pe Monica Macovei si pe Anca Boagiu, care chiar au facut ceva ca sa intram in Uniunea Europeana la termenul stabilit. Dar, ca sa vedeti ca nu sunt asa subiectiva, as renunta si la Sulfina Barbu, care tot calca in strachini. Nu-i vorba, a avut si ghinionul sa-i pice pe cap inundatiile, si anul trecut, si anul acesta, cum i-a picat si lui Gheorghe Flutur aviara”.
– Aurel Stuparu: “Eu m-as uita atent care domeniu sta bine, care sta rau, si n-as mai sta prea mult la vorba: tu, nene sau tanti, trebuie sa pleci, tu mai poti sa ramai, dar pune osul la treaba!! Ei, ia sa vedem, cum merge agricultura lui nea Gheorghe Fluture? E la pamant sau in pom? Unii o sa spuna ca-i la pamant, altii ca e in pom. Nea Gheorghe, ia mai lasa-ne! Oi sti matale sa canti la fluier si sa dansezi in costum popular, cum am vazut la televizor, dar cu aviara ai dat-o in bara. Ai nenorocit toata tara. Hai, valea, pana nu-ti cer si daune, de nu poate sa le plateasca neam de neamul tau de Fluturi”.
– Viorel Margarit: “Dupa parerea mea, trebuie schimbati toti, in frunte cu Tariceanu, fiindca nimic nu merge bine in tara noastra. Ne trebuie un Guvern de specialisti, nu de ageamii. Parca as opri-o pe ministreasa de la Justitie, cu toate ca n-am vazut nici un mare rechin dupa gratii. Tot plevusca intra la zdup. P-ailalti ii tot plimba prin procese si parca vad c-o sa scape. Eu nu-i vad pe Adrian Nastase si pe George Copos intr-o celula, fie ea si cu televizor. Sa fie mai repede alegeri anticipate, sa scapam si de Parlamentul asta, nu numai de Guvern, pana nu ajunge tara la faliment!”
– Brandusa Neagoe: “Fiindca tot scrieti mereu despre monumente istorice, va spun ca am fost la Sarmizegetusa, in munti, unde am condus un grup de elevi. Mi-a fost rusine de ce am vazut acolo. Erau si tineri straini, care se informasera pe Internet, si m-au intrebat de ce o neglijam atat. Dl Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii, n-ar mai trebui sa astepte remanierea, ar trebui sa demisioneze urgent”.
– Marian Ciocan: “Am votat cu alianta, dar m-a dezamagit, ca si echipa lui Emil Constantinescu. La PSD macar n-am avut nici o pretentie. Eu nu spun ca toti ministrii sau parlamentarii sunt rai, dar tot degeaba. Pe care-i mai bun il saboteaza secretarii de stat, consilierii si toti care mai urmeaza in jos, pana la femeile de serviciu si portari. Nici Tariceanu n-a facut mare branza, dar nici Stolojan n-a fost mai breaz la vremea lui. Cel mai bine ar fi sa importam niste americani si, daca le dam un salariu de zece ori mai mare, tot iesim in castig, findca macar stim ca n-o sa fure nimic”.
– Eugen Stancu: “Sa-l puna prim-ministru pe dl Gigi Becali, care a aratat ca-l doare inima de tara si e foarte crestin la suflet. E prieten cu dl Basescu, asa ca se poate rezolva. Dl Becali n-o sa fure, ca are prea multi bani, si n-o sa lase nici pe altii sa fure. Sa-si aleaga el oamenii care ii cunoaste si care a lucrat cu ei!”
– Vasile Munteanu: “Ar fi bine ca Basescu sa mai copileasca Guvernul, ca pe rasaduri. Sunt prea multi ministri, si mai e cu ei si o armata de hartogari care se poarta si urat cu oamenii simpli, cu amaratii care n-au nici de intretinere, nici de mancare, nici de medicamente”.

Cele mai citite

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă