Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Soacra lui Geoana este denuntata de conducerea INA ca face presiuni politice

Presiunile politice sunt la moda. Si nu recurg la ele doar politicieni, ci, mai nou, iata, si... soacrele domniilor lor! Este cazul mamei-soacre a insusi presedintelui PSD, Mircea Geoana. Margareta Costea are si ea ceva probleme de rezolvat si ...

Share

Rl online 0 comentarii

14.06.2005 - 00:00
Presiunile politice sunt la moda. Si nu recurg la ele doar politicieni, ci, mai nou, iata, si... soacrele domniilor lor! Este cazul mamei-soacre a insusi presedintelui PSD, Mircea Geoana. Margareta Costea are si ea ceva probleme de rezolvat si cum sa faca altfel decat laudandu-se ca este ruda cu proaspatul lider al pesedistilor... Cum a aflat presa? Satul de atatea presiuni, bietul director general adjunct al Institutului National de Administratie o denunta pe soacra insistenta.
"Inca de la numirea in functie a noii conduceri a Institutului National de Administratie (INA) doamna Margareta Costea, prorector al Institutului de Administratie Publica si al Afacerilor Bucuresti, soacra domnului Mircea Geoana, a contactat noua conducere, incercand sa obtina punerea in aplicare a unui protocol incheiat in toamna anului 2004 intre INA si Fundatia ASEBUSS, cea care patroneaza si institutul respectiv. In calitate de director general adjunct al INA am cautat in fondul de documente protocolul invocat de doamna Costea.
Timp de circa trei luni doamna Margareta Costea nu a depus copia solicitata de conducerea INA, incercand insa obtinerea unor aprobari cu privire la implicarea domniei sale si a fundatiei pe care o reprezenta in programele initiate de INA, solicitand in mod expres sa i se ofere o insarcinare in cadrul INA, un statut oficial. Doamna Costea a invocat promisiuni facute de fosta conducere a INA cu privire la alocarea de spatii in cadrul INA Fundatiei ASEBUSS ca urmare a implicarii acesteia in programe care includeau si Ministerul Afacerilor Externe prin Academia Diplomatica, subliniind in dialogurile purtate si faptul ca este soacra fostului ministru Mircea Geoana.
Doamna Costea a solicitat sa fie implicata si in organizarea cursurilor destinate prefectilor si subprefectilor, afirmand ca ideea organizarii pregatirii respective ii apartine inca din perioada fostei guvernari. S-a interesat permanent cu privire la tarifele stabilite de INA pentru plata lectorilor, fiind nemultumita de nivelul lor scazut, adica de maximum 20 de euro per ora, si lasand impresia ca este interesata mai ales de programele cu finantare externa, care permit motivarea superioara a lectorilor. Doamna Costea a explicat conducerii INA ca lectorii Fundatiei ASEBUSS sunt exceptionali si trebuie platiti corespunzator valorii profesionale. Pe statele de plata ale institutului patronat de fundatie figureaza si fiica domniei sale, arhitect, sotia domnului Geoana.
Conducerea acestuia nu figureaza decat partial (fara doamna Costea pe post de prorector) pe pagina web a Institutului de Administratie Publica si al Afacerilor Bucuresti, iar doamna Costea nu a reusit sa depuna in circa trei luni o lista a lectorilor fundatiei si o descriere a activitatilor si programelor derulate in domeniul administratiei publice.
In calitate de director general adjunct al INA voi respinge ferm orice tentativa de "capusare" a INA si tranformarea institutului intr-un centru veritabil de excelenta pentru formarea destinata resursei umane din administratia publica". Am redat comunicatul-plangere al directorului Draghici, care o acuza pe soacra liderului PSD de conflict de interese, incompatibilitate si chiar abatere disciplinara.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...