Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SIE nu are incredere in comisia de control

Directorul SIE, Claudiu Saftoiu, a recunoscut ieri dupa o intalnire cu sefii comisiei parlamentare de control asupra activitatii serviciului, ca institutia pe care o conduce nu are incredere in parlamentari, deoarece acestia nu respecta secretul ...

Share

Rl online 0 comentarii

18.10.2006 - 00:00
Directorul SIE, Claudiu Saftoiu, a recunoscut ieri dupa o intalnire cu sefii comisiei parlamentare de control asupra activitatii serviciului, ca institutia pe care o conduce nu are incredere in parlamentari, deoarece acestia nu respecta secretul de stat.
Dupa discutia cu presedintele si vicepresedintii Comisiei SIE, Saftoiu a spus ca a venit la Parlament "sa propuna o colaborare mai buna, mai puternica si mai operativa" intre serviciu si Parlament, insa "a primit foarte multe reprosuri legate de lipsa de transparenta si comunicare intre reprezentantii SIE si cei ai comisiei, care a dus la o atmosfera generala de neincredere". Claudiu Saftoiu a declarat ca el personal "va incepe o lupta sustinuta pentru recastigarea increderii", dar a avertizat ca acest lucru se va intampla "doar atunci cand cadrul legal de pastrare a secretului informatiilor clasificate transmise de la SIE catre comisie va fi respectat in totalitate". Cu alte cuvinte, SIE nu va transmite informatii foarte importante, cu caracter secret, catre comisia de control din cauza ca unii membri ai acestui organism parlamentar "sifoneaza", desi prin lege sunt obligati sa pastreze secretul de stat. Presedintele comisiei, Romeo Raicu (PD), a explicat ca parlamentarii din comisie solicita foarte multe informatii de la SIE, iar serviciul "spune foarte putine lucruri deoarece informatiile nu pot sa fie atat de transparente pe cat ne-am dori pentru a nu-i pune in pericol pe angajatii SIE care se afla pe terenul inamic". Claudiu Saftoiu a anuntat ca va fi elaborat un pachet legislativ prin care sa fie reglementata relatia dintre SIE si comisia parlamentara de control si care sa prevada inclusiv mecanismul de transmitere a informatiilor clasificate catre parlamentari.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...