11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportMiniștrii lui Cioloș, audiați în comisiile de specialitate

Miniștrii lui Cioloș, audiați în comisiile de specialitate

UPDATE 22.25: Aura Răducu, propusă pentru funcția de ministru al Fondurilor Europene, a primit, luni, aviz favorabil în urma audierii în comisiile parlamentare de specialitate. 

UPDATE 22.16: Vlad Alexandrescu, propus pentru funcţia de ministru al Culturii, a primit, luni, avizul favorabil al comisiilor parlamentare pentru cultură. 

UPDATE 22.15:  Adrian Curaj a fost avizat favorabil, în unanimitate, pentru funcția de ministru al Educației, de comisiile de specialitate din Parlament.

UPDATE 22.08: Elisabeta Lipă a fost avizată favorabil, luni, de comisiile de specialitate din Parlament, pentru a prelua funcția de ministru al Tineretului şi Sportului, cu unanimitate de voturi.

UPDATE 21.56: Ciprian Bucur, propus pentru funcţia de ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, a primit, luni seară, aviz pozitiv, în unanimitate, din partea comisiilor parlamentare.

UPDATE  21.16: Cristina Guseth a fost avizată favorabil pentru funcția de ministru al Justiției, de parlamentarii din comisiile juridice. 

UPDATE 20.10: Audierea lui Vasile Dâncu în comisiile parlamentare, a fost amânată pentru marți dimineață. Surse au spus că Vasile Dâncu este în spital.

UPDATE 20.01: Cristiana Paşca Palmer a primit un aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Mediului, de la comisiile de specialitate din Parlament. 

UPDATE 19.59: Patriciu Achimaș a fost avizat favorabil, de comisiile de specialitate din Parlament, pentru a prelua funcția de ministru al Sănătății,

UPDATE 19.44: Victoria-Violeta Alexandru a fost avizată favorabil pentru funcția de ministru delegat pentru Consultare Publică și Dialog Social, de comisiile de specialitate din Parlament.

UPDATE 19.41: Aviz favorabil pentru Marius Bostan, propus pentru portofoliul de la Comunicații

UPDATE 18.51: Ioan Dragoș Tudorache, propus ca şef al Cancelariei primului ministru, a primit, luni, aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare.

UPDATE 18.50: Dan Marian Costescu, propus ministru al Transporturilor, a primit avizul comisiilor parlamentare care l-au audiat luni, cu 37 de voturi “pentru” şi 2 “împotrivă”.

UPDATE 17.37: Victor Vlad Grigorescu, propus ministru al Energiei în Guvernul Cioloș, a primit luni aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare.

UPDATE 16.57: Ministrul propus pentru portofoliul Finanţelor, Anca Dragu Paliu, a fost avizat favorabil, luni, în comisiile reunite ale Parlamentului de Buget-Finanţe, în unanimitate, 

UPDATE 16.50: Costin Grigore Borc, propus ministru al Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, a primit aviz pozitiv din partea celor cinci comisii parlamentare. 

UPDATE 16.20: Comisiile parlamentare pentru Agricultură l-au avizat, luni, în unanimitate, pe Achim Irimescu pentru funcţia de ministru al Agriculturii.

UPDATE 16.15: Ministrul propus la Muncă, Anca Claudia Costea, este audiată în Parlament. 

UPDATE 16.04: Ministrul propus pentru portofoliul Economiei, Costin Grigore Borc, este audiat în Parlament. 

UPDATE 15.55: Ministrul propus pentru Relațiile cu românii din străinătate, Dan Stoenescu, a fost avizat favorabil în comisii. 

UPDATE 15.08: Ministrul propus la Finanțe, Anca Dragu, este audiată în Parlament.

UPDATE 14.55: Comisia de Politică Externă a dat avizul pozitiv lui Lazăr Comănescu, propus la Ministerul Afacerilor Externe.

UPDATE 14.40: Ministrul propus pentru Apărare Națională, Mihnea Motoc, a primit avizul pozitiv al comisiei de apărare.

Citește și: Ce experiență are Mihnea Motoc, propunerea pentru Ministerul Apărării

UPDATE 13.55: Premierul desemnat pentru funcția de ministru al Afacerilor Interne, Petre Tobă, a obținut avizul pozitiv al comisiei de specialitate. Una din prioritățile sale este reprezentată de creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

UPDATE 13.15: Lazăr Comănescu, propus pentru funcția de ministru al Afacerilor Externe, este audiat în Parlament.

Citește și: Lazăr Comănescu, pentru a doua oară ministru de Externe. Ce CV are

UPDATE 13.10: Au început audierile miniștrilor lui Cioloș, în comisiile de specialitate. Primul audiat este Petre Tobă, propus de premierul desemnat pentru funcția de ministru al Afacerilor Interne.

Citește și: Cine este Petre Tobă, propus pentru Ministerul de Interne

—-

O parte a miniștrilor desemnaţi din Cabinetul Cioloş au fost convocați, luni dimineaţa, la Parlament, pentru o ”sesiune de pregătire”, premergătoare audierilor din comisiile de specialitate. Miniștrii propuși vor fi audiaţi, luni, începând cu ora 13.00, la comisiile de specialitate ale Parlamentului, iar plenul pentru votul de încredere a fost convocat pentru marţi, ora 10.00, informează Mediafax.

Având în vedere că marea majoritate a noilor miniştri nu au experienţă politică, liderii din Parlament au decis să susţină cu aceştia o “sesiune de pregătire”, în care le va fi explicat procesul audierilor din comisiile de specialitate. Surse politice au declarat că o problemă a noilor miniştri este că nu cunosc procedurile parlamentare, dar şi că ar putea avea “emoţii” în timpul audierilor.

Citește și: Un guvern altfel pentru România

Miniştrii lui Cioloş vor fi pregătiţi pentru audieri de către ministrul propus pentru relaţia cu Parlamentul, Ciprian Bucur, fost expert în cadrul Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor.

Sesiunea are loc într-un birou pe care conducerea Parlamentului l-a pus la dispoziţia miniştrilor, lângă biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, aceştia putându-l folosi pe tot parcursul zilei. La biroul lui Valeriu Zgonea a sosit, luni dimineaţa, şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Audierile vor începe la ora 13.00, cu Petre Tobă, candidat pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne, care va fi prezent la comisia de apărare, urmat de Mihnea Motoc, propus pentru portofoliul Apărării.

Tot începând cu ora 13.00-14.00 vor fi audiaţi la comisiile de politică externă şi comisia românilor de pretutindeni, candidaţii pentru funţia de ministru al Externelor, Lazăr Comănescu, şi pentru funcţia de ministru delegat pentru Relaţiile cu românii din diaspora, Dan Stoenescu.

Audierile pentru restul candidaţilor vor avea loc de la ora 15.00 şi, potrivit programului, ar urma să se încheie la ora 21.00, ultimul pe listă fiind ministrul desemnat al Culturii, Vlad Alexandrescu.

Potrivit regulamentului şedinţelor comune ale celor două Camere, fiecare candidat pentru funcţia de ministru, înscris în lista Guvernului, va fi audiat, în şedinţă comună, de către comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru.

În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat, pe care îl vor prezenta candidatului pentru funcţia de prim-ministru. Respectivele avize vor fi depuse la cele două birouri permanente care dispun difuzarea lor deputaţilor şi senatorilor.

Dacă, în urma audierii, un candidat pentru funcţia de ministru a primit aviz nefavorabil, prim-ministrul desemnat poate prezenta o nouă propunere sau poate să menţină propunerea iniţială.

Plenul celor două Camere a fost convocat marţi, ora 10.00, când vor fi dezbătute lista şi programul de guvernare şi va fi dat votul de încredere al Legislativului.

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Ministrul belgian al Sănătății solicită UE să ia mai multe măsuri împotriva fumatului

UE are nevoie de mai multe inițiative pentru a combate consumul de tutun și pentru a crea un mediu sănătos axat pe prevenire, a...

Aproape 100 de persoane sunt încă date dispărute după atacul de la Moscova

În jur de 95 de persoane sunt încă dispărute după atacul de săptămâna trecută din apropierea Moscovei, când bărbați înarmați au deschis focul la...

Silvestru Șoșoacă, dezvăluiri despre legăturile Dianei Șoșoacă cu Rusia lui Vladimir Putin

Într-un interviu acordat Antena 3, Silvestru Șoșoacă, soțul Dianei Șoșoacă, a vorbit despre divorț, dar și despre legăturile acesteia cu Rusia. Bărbatul a dezvăluit...
Ultima oră
Pe aceeași temă