13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAviz favorabil pentru Elisabeta Lipă pentru Ministerul Tineretului și Sportului

Aviz favorabil pentru Elisabeta Lipă pentru Ministerul Tineretului și Sportului

Elisabeta Lipă primit, luni, un aviz favorabil de la de comisiile de specialitate din Parlament, pentru a prelua funcția de ministru al Tineretului şi Sportului, cu unanimitate de voturi, relatează Mediafax. 

Fosta canotoare Elisabeta Lipă, propusă de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru postul de ministru al Tineretului şi Sportului, a declarat, luni, în faţa Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Parlament, că nu are cum să realizeze proiecte spectaculoase.

“Mă onorează nominalizarea pentru funcţia de ministru. Am o datorie de suflet să onorez sportul românesc şi din această postură. În 24 de ani de sport am dovedit că sunt naţionalistă, că iubesc această ţară. Am plâns când am auzit imnul intonându-se. Am un regret că dintre cele şase participări la Jocurile Olimpice nu am reuşit la ultima, la Beijing, să obţin medalia de aur. De-alungul timpului am colaborat cu MTS, iar din 2004 am hotărât să mă integrez în structurile Ministerului de Interne pentru că îmi place uniforma şi performanţa pleacă întotdeauna de la ordine şi disciplină. Nu avem cum să realizăm proiecte spectaculoase, proiectele Tineretului şi Sportului trebuie să aibă o cursivitate comună. Trebuie să meargă mână în mână”, a spus Lipă.

Citește și: Miniștrii lui Cioloș, audiați în comisiile de specialitate

Elisabeta Lipă a afirmat că va face tot ce depinde de ea pentru ca România să aibă o delegaţie onorabilă la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Rio de Janeiro. “Suntem într-o perioadă importantă în sport, suntem în anul calificărilor la Jocurile Olimpice şi până acum avem doar 27 de sportivi calificaţi, un număr extrem de mic. Pe vremea mea îmi aduc aminte că eram peste 100 şi mă doare acest lucru. Voi continua proiectele prietenei mele Gabriela Szabo, sunt lucruri frumoase care trebuie continuate. Sportivii mai au o şansă de calificare la JO şi eu voi face tot ce ţine de mine pentru a ne prezenta cu o delegaţie onorabilă. Pe linie de tineret ne-am propus să organizăm dezbateri şi să organizăm competiţii sportive pentru sportul de masă, iar dintre ei să selectăm sportivi pentru marea performanţă”, a precizat Lipă.

Senatorul Ilie Năstase, care face parte din Comisia pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Parlament, crede că Elisabeta Lipă este o alegere bună: “Cred că a fost o alegere bună, dar cred că e o problemă de buget. Dacă va avea buget va face performanţă, dar avem o problemă mare. Eu îi doresc succes şi chiar dacă sunt stelist şi ea este la Dinamo o să-i dau două voturi nu unul”.

Mai mulţi parlamentari i-au reproşat Elisabetei Lipă că nu a venit cu un program precis pentru tineret, moment în care Ilie Năstase a afirmat: “Oricum în 11 luni nu poate face nimic”.

Elisabeta Lipă, care a împlinit 51 de ani la 26 octombrie, este preşedinte al Federației de Canotaj şi al CS Dinamo Bucureşti, vicepreşedinte COSR, dar şi “cea mai bună canotoare a secoului XX”, titlu conferit de forul internaţional de profil.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă