10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportSenatorii nu renunta la postul tv propriu

Senatorii nu renunta la postul tv propriu

Senatorii nu au renuntat la ideea realizarii propriului post de televiziune. Ba, din contra, i-a ambitionat intr-un fel faptul ca cei de la Camera Deputatilor au fost mai harnici, fiind pe cale sa finalizeze proiectul. Singura problema pe care si-o mai pun senatorii este cum sa-si faca studioul tv fara stirea presei. Iar pentru asta sunt dispusi chiar sa nege si ce scrie negru pe alb…

Senatul sa nu ramana mai prejos decat Camera Deputatilor

Proiectul infiintarii unui post propriu tv este de mult in mintea alesilor, numai ca presa i-a incurcat mereu, afland de planurile lor. Asa s-a intamplat si ieri, cand ziaristii au intrat in posesia unui memorandum intern, prin care seful Serviciului pentru presa, relatii publice si imagine a Senatului a cerut Biroului Permanent (BP) sa aprobe urgentarea lucrarilor. Amintind ca BP a fost de acord, inca din luna aprilie, cu transmiterea on-line a lucrarilor Senatului si cu infiintarea unui post tv propriu, serviciul vine cu propuneri concrete pentru finalizarea proiectului. De exemplu: sa se repartizeze, la subsolul sediului Senatului, o incapere care sa fie amenajata pentru nevoile… Centrului de Televiziune si Imagine. Centrul va cuprinde platou de emisie, regie tehnica, doua studiouri pentru inregistrari, trei cabine de editare si montaj, precum si o magazie pentru aparatura si decoruri. In memorandum este trecut si numarul necesar de personal: 45 de noi locuri de munca. Pentru partea a doua a “problemei”, transmiterea catre satelit, sunt inaintate Biroului Permanent doua variante: fie selectarea unui furnizor contra sumei estimative de 10.000 de euro pe luna, fie sa se achizitioneze aparatura necesara, caz in care de la bugetul de stat s-ar duce 100.000 de euro.
Ca argumente pentru necesitatea unor astfel de investitii sunt aduse exemplele altor tari care au propriile studiouri: Franta, Israel si Marea Britanie. “Mai mult decat atat, Camera Deputatilor este pe cale sa finalizeze infiintarea propriului post de televiziune”, se subliniaza in memorandum. Doamne fereste sa ramana senatorii mai prejos decat deputatii, nu?

Chestorul Pacuraru neaga ce scrie negru pe alb

Prins “la inghesuiala” de ziaristii dornici sa afle mai multe despre modul cum se cheltuiesc banii publici, liberalul Paul Pacuraru, chestorul Senatului, a preferat sa nege evidenta. El a sustinut cu nonsalanta ca nu s-a discutat in Biroul Permanent subiectul postului tv si ca nici nu poate fi vorba de aprobarea investitiilor, deoarece ar fi o “prostie”, care “nu se justifica”. “Sunt impotriva acestei idei pentru ca nu se justifica”, a incercat sa convinga Pacuraru de bunele sale intentii. Tot el a recunoscut ca realizarea unui astfel de proiect implica investitii serioase. “Cheltuielile pe care le reclama un studio de televiziune sunt extrem de mari, sunt estimate la peste un miliard pe luna”, a explicat Pacuraru. De remarcat cat de in tema este chestorul, desi sustine ca subiectul nu s-a discutat in Biroul Permanent al Senatului. Si cand a fost intrebat daca s-au facut deja achizitii in acest sens, liberalul s-a declarat nestiutor. “Voi verifica”, a raspuns Pacuraru, ca si cum s-ar putea face achizitii fara “viza” Biroului Permanent.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă