Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Scandalos. Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, și-a declinat competența în chestiunea Ordonanței de modificare a Codului Penal

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat miercuri dimineață că instituția pe care o conduce nu are competența de a ataca Ordonanța de Urgență privind modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.02.2017 - 11:33

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat miercuri dimineață că instituția pe care o conduce nu are competența de a ataca Ordonanța de Urgență privind modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală.

"Să sesiseze direct Curtea Constituțională și vreau să precizez că în materie de conflict juridic de natură constituțională, noi nu avem competențe. Concluzionez, să văd mai întâi Monitorul. Dacă intră în vigoare peste 10 zile, în toată această perioadă de 10 zile, noi nu avem nicio competență. Nu avem cum să blocăm. Potrivit legii, noi putem ataca legile și ordonanțele de urgență după ce intră în vigoare. Nu putem sesiza nimic. Cei care pot sesiza CCR-ul cu privire la conflictul juridic de natură constituțională. Noi nu avem această competență. Eu nu fac declarații politice”, a declarat Victor Ciorbea.


Citește și: Klaus Iohannis: Mă gândesc să-i fac o vizită Avocatului Poporului. Nu îmi este dor de el, dar cred că trebuie să-i transmit că așteptăm o luare de poziție

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că ar putea să îi facă o vizită Avocatului Poporului, pentru a-i transmite că se așteaptă ca Victor Ciorbea să ia o luare de poziție în legătură cu deciziile Guvernului de a adopta OUG privind grațierea și modificarea Codului penal și de procedură penală.


Miercuri dimineață, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au votat, în unanimitate, sesizarea Curţii Constituţionale cu un conflict de natură constituţională între Justiţie şi Guvern, în cazul OUG de modificare a codurilor penale adoptat marţi noapte de Guvern, fără avizul CSM. La reuniunea CSM a participat și președintele Klaus Iohannis.

Miercuri la ora 12, șeful statului va merge la Avocatul Poporului, pentru a discuta pe tema actelor normative aprobate de Cabinetul Grindeanu.

Citește totul despre:

Comentarii