Romania va adera la UE la 1 ianuarie 2007

Cu putin timp in urma, Bundesrat - camera superioara a legislativului german - a votat in unanimitate Tratatul de Aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana. Ministrul roman al integrarii europene, Anca Boagiu, care a asistat la ...

Share

Cristina Darmina Iamandi 0 comentarii

24.11.2006 - 00:00
Cu putin timp in urma, Bundesrat - camera superioara a legislativului german - a votat in unanimitate Tratatul de Aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana.
Ministrul roman al integrarii europene, Anca Boagiu, care a asistat la dezbatere, a declarat ca votul reflecta acordul landurilor in legatura cu aderarea Romaniei si Bulgariei la UE.
"Romania devine membru cu drepturi depline al Uniunii Europene in perioada in care presedintia este detinuta chiar de Germania, fapt care va contribui la evidentierea pozitiilor tarii noastre in dezbaterile europene, in baza intereselor si viziunii comune dintre tara noastra si Germania", considera Boagiu.
Votul de astazi din Bundesrat reprezinta ultima etapa a procesului ratificarii Tratatului de catre parlamentele nationale ale statelor membre ale UE.

Citește totul despre:

Comentarii