12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportRomania va adera la UE la ...

Romania va adera la UE la 1 ianuarie 2007

Cu putin timp in urma, Bundesrat – camera superioara a legislativului german – a votat in unanimitate Tratatul de Aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana.
Ministrul roman al integrarii europene, Anca Boagiu, care a asistat la dezbatere, a declarat ca votul reflecta acordul landurilor in legatura cu aderarea Romaniei si Bulgariei la UE.
"Romania devine membru cu drepturi depline al Uniunii Europene in perioada in care presedintia este detinuta chiar de Germania, fapt care va contribui la evidentierea pozitiilor tarii noastre in dezbaterile europene, in baza intereselor si viziunii comune dintre tara noastra si Germania", considera Boagiu.
Votul de astazi din Bundesrat reprezinta ultima etapa a procesului ratificarii Tratatului de catre parlamentele nationale ale statelor membre ale UE.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă