10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportReprezentantul militar al României la NATO și UE, generalul Savu, a fost...

Reprezentantul militar al României la NATO și UE, generalul Savu, a fost trecut în rezervă

Președintele Klaus Iohannis l-a trecut în rezervă pe reprezentantul militar al României la NATO și UE, generalul Gheorghe Savu.

Potrivit unui decret publicat în Monitorul Oficial, Gheorghe Savu a fost avansat de la gradul de general locotenent, cu trei stele, la gradul de general cu patru stele, în momentul în care a fost trecut în rezervă.

Decretul semnat de șeful statului precizează că generalul Savu a fost trecut în rezervă la propunerea ministrului Apărării Naționale, pe baza Hotărârii 9 / 2017 a CSAT.

Generalul Savu este ofițer de informații militare și deținea funcția de reprezentant militar al României la Bruxelles din anul 2014. Anterior, el a fost șeful Direcției Informații Militare și șeful Direcției Generale de Informații a Apărării.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă